0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vestdanske Mesterskaber: Hvad, hvor og hvornår?

04-10-2021

Vestdanske Mesterskaber for juniorer og seniorer afholdes i samarbejde med Vejle Svømmeklub.

Af: Klaus Bach Christensen

Det er igen blevet muligt at afholde vores nationale events, hvilket vores lokalarrangører nok en gang har afgørende indflydelse på. Vejle Svømmeklub byder svømmeklubberne vest for Storebælt indenfor i DGI Huset Vejle, mens Holbæk Svømme Klub afholder mesterskaberne for de østdanske klubber i Holbæk Sportsby.

 

Det er første gang siden kortbanesæsonen i 2019, at de to regionale mesterskaber afholdes, og derfor har de to lokalarrangører, da også store forventninger til svømmekonkurrencerne.

 

- Først og fremmest så tror jeg, at landets junior- og seniorsvømmere glæder sig til at komme til et mesterskab igen, hvor der er noget på spil, og de kan møde hinanden under normale rammer. Det er det ottende nationale event, som vi afholder siden 2018, så det betyder, at de deltagende kan se frem til et godt sportsligt setup, hvor der er godt styr på det hele, så de kan koncentrere sig om præstere i bassinet, siger klubdirektør i Vejle Svømmeklub Johan Seistrup og uddyber:

 

- Tak til vores to vigtige samarbejdspartnere DGI Huset Vejle samt Vejle Kommune, som på forskellig vis har store andele i mesterskabsafviklingen. De frivillige, der hjælper til med afholdelsen, skal også have stor cadeau, og jeg håber Vestdanske Mesterskaber kan være med til at kickstarte det frivillige engagement, som er så vigtigt for svømmeklubben.

 

Det er igen muligt for tilskuere at overvære svømmekonkurrencerne.

Foto: Vejle Svømmeklub.

 

Hvornår svømmes der?

  • Fredag: Indledende samt direkte finaleløb klokken 16.30
  • Lørdag: Indledende afsnit klokken 9.30, finaler klokken 17.00
  • Søndag: Indledende afsnit klokken 9.30, finaler klokken 16.30

 

Vestdanske Mesterskaber

 

Seniormesterskaberne i Vest og Øst er for damer født i 2007 eller tidligere, mens herrer skal være født i 2006 eller tidligere for at deltage. Juniormesterskaberne i Vest og Øst er for piger født fra 2005-2007 og for drenge født fra 2004-2006. 400 meter fri afvikles med direkte finale, hvilket også gælder for løbene 800 meter og 1500 meter fri samt 400 meter medley, hvor det formodede bedste heat dog svømmes i et af de to finaleafsnit.

 

Fra Dansk Svømmeunions Sportsafdeling skal der til slut lyde en stor tak til de to lokalarrangører, ligesom alle øvrige, der bidrager til afholdelsen af de to mesterskaber, også skal have tak for hjælpen. Må alle have nogle gode mesterskabsdage i Vest- og Østdanmark.


 


Cookieindstillinger