0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Lærerig event camp ryster landsholdssvømmere sammen

15-09-2021

Gode dynamikker på tværs af landsholdsgrupperne styrker fællesskabet.

Af: Klaus Bach Christensen

Kuglebanebygning, national testning og stribevis af oplæg har været på dagorden for vores landsholdsgrupper, der de seneste dage har deltaget i sæsonens første event camp. En af de deltagende svømmere er Nicklas Östman Pedersen fra Helsingør Svømmeklub. Han er en del af udviklingslandsholdet og siger følgende om event campen:

 

- Der er mange, som jeg ikke har set i lang tid, så det har været rart at være sammen med landsholdskollegaerne igen. Samtidig har jeg værdsat dagene, hvor jeg har levet op og ned ad andre, som har de samme ambitioner og drømme, som jeg selv har. Det har været godt til mig at mingle og ping-ponge med nogle af landets andre dygtige rygcrawlere, og der har bare været en god stemning hele vejen rundt.

 

Den 19-årige svømmer har sammen med event campens andre deltagere været igennem flere af modulerne på Dansk Svømmeunions atletuddannelse. Her gjorde særligt et oplæg om overgangen fra sportslig til civil karriere fra den tidligere kuglestøder Joakim B. Olsen indtryk på Helsingør-svømmeren.

 

 - Jeg forsøgte at suge alle hans gode råd til mig, og det var inspirerende at høre, hvordan han har klaret springet fra livet som atlet til erhvervslivet. Han pointerede, hvor vigtigt det er, at vi har andre interesser end blot vores svømning, hvilket jeg kunne relatere til, for jeg nørder meget med billeder og video, når jeg ikke svømmer og går på gymnasium. Derudover mindede han os om vigtigheden af at være i nuet og nyde det, vi laver, 100%, for lige pludselig kan det være forbi, siger Nicklas Östman Pedersen.

 

Nicklas Östman Pedersen fra Helsingør Svømmeklub.

 

Foruden oplæg og kuglebanebygning i ægte stormester stil har svømmerne også haft mulighed for at deltage i den nationale testseance, som i forrige sæson blev implementeret i landsholdsarbejdet. De endelige analyser skal nu udarbejdes, inden svømmerne og deres klubtrænere får feedback på testseancen.

 

Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub siger følgende om event campen.

 

- Det glæder mig hver gang, når mange af dansk svømnings dygtigste svømmere er samlet på tværs af landsholdsgrupperne. Der har som sædvanligt været en rigtig god stemning, og de erfarne svømmere har været gode til at inkludere de nye ansigter i fællesskabet og aktiviteterne. Dagene har budt på relevante og faglige oplæg, og min fornemmelse er, at Joakim B. Olsens meget ærlige oplæg om sine refleksioner fra overgangen fra sin sportskarriere til erhvervslivet fangede svømmerne. Derudover havde vi en underholdende teamaktivitet, hvilket kvaliteten af holdenes kuglebaner afslutningsvis understregede, siger Thomas Stub.

 

Næste landsholdsaktivitet er en træningslejr i Tyrkiet fra den 2.-16. oktober.

 

Se videoer og billeder fra event campen på Instagram


 


Cookieindstillinger