0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Event camp indleder for alvor landsholdssæsonen

09-09-2021

Uddannelse og udfordringer i bedste stormester stil venter landsholdene de kommende dage.

Af: Klaus Bach Christensen

Knap er landsholdsåret startet, før den første event camp samler svømmerne på sæsonens landshold og udviklingslandshold samt sidste sæsons deltagere ved EM Junior. På programmet er blandt andet læringsmoduller fra Dansk Svømmeunions atletuddannelse og et oplæg fra den tidligere kuglestøder Joakim B. Olsen, der skal fortælle om overgangen fra sportslig til civil karriere. Derudover byder event campen på udfordringer i ægte stormester stil.

 

- Event campen er det årlige event, hvor vi samler landsholdssvømmerne uden for bassinet. Fokus er at danne gode relationer på tværs af landsholdsgrupperne og arbejde med teambuilding i ukendte rammer. Derudover handler event campen om at uddanne svømmerne og give dem viden om relevante emner, som skal understøtte deres ambitioner og at konkurrere på højeste internationale niveau, siger talentansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub.

 

Se hvordan det gik, da landsholdene sidste år prøvede kræfter med kagebagning

 

Lørdag starter event campen, mens Team Danmarks ernæringsfysiolog Majke Jørgensen gæster event campen søndag, hvilket Dansk Svømmeunions fysiske træner Nicolaj Poulsen ligeledes gør. Først skal han introducere landsholdssvømmerne til de teoretiske tanker bag styrketræning og dryland, inden han sammen med svømmerne skal omsætte teori til praksis i styrketræningslokalet i Idrættens Hus.

 

- Jeg skal forenkle teorien bag styrketræning og overfor svømmerne præcisere de fordele, som styrketræning giver, således de kan relatere styrketræningsøvelser til deres svømning. Fokuspunkterne er at give svømmerne nogle værktøjer, som de kan bruge til at højne kvaliteten af deres daglige styrketræning, og derfor kommer vi i styrketræningslokalet til at gå dybere ind i teknikken bag nogle øvelser. Jeg glæder mig til at møde svømmerne, hvor nogle ansigter er nye, mens andre er kendte, siger Nicolaj Poulsen.

 

Mandag og tirsdag skal svømmerne igennem endnu en omgang af den testseance, som Dansk Svømmeunion implementerede sidste år. De fysiologiske test skal være med til at give et billede af, hvilken retning den enkelte svømmer fysiologisk udvikler sig i, og udviklingen skal løbende sammenlignes med de mål og ambitioner, som svømmeren, træneren og Dansk Svømmeunion har for svømmerens fysiologiske udvikling.

 

Hvordan event campen og testseancen forløber, følger vi op på de kommende dage.

 

Hør Nicolaj Poulsen fortælle mere om landsholdets styrketræning forud for OL i Tokyo


 


Cookieindstillinger