0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

27 landsholdssvømmere har fået feedback på national testseance

23-09-2020

Vidensdeling om landsholdsarbejdet skal resultere i vidensbaseret udvikling.

Af: Klaus Bach Christensen

Endelig! Med glæde i øjnene mødte landsholdssvømmerne op til, hvad der ikke blot var sæsonens første event camp, men også den første landsholdsaktivitet siden Antwerp Diamond Speedo Race tilbage i marts. COVID-19’s hærgen har nemlig også berørt landsholdssvømmerne.

 

- Det var fedt, at der endelig kunne komme gang i nogle landsholdsaktiviteter igen efter en lang periode, hvor vi har måttet være foruden på grund af coronavirussen, siger Elisabeth Sabroe Ebbesen.

 

Den 18-årige svømmer fra Gentofte Svømmeklub har tidligere været med til diverse juniorlandsholdsaktiviteter – blandt andet EM Junior i 2019. I år er hun at finde på Udviklingslandsholdet, som er landsholdets OL 2024 trup, og hun glæder sig over at have mødt de øvrige landsholdssvømmere.

 

- På samlingen fik vi god mulighed for at ryste os sammen på tværs af de forskellige landsholdsgrupper. Vi lavede både Den store bagedyst, en sjov Kahoot! og havde generelt god mulighed for at lære nogle af dem, som man ikke har været afsted med så mange gange før, bedre at kende. Vi fik også nyttig viden med hjem fra de oplæg, der var i løbet af samlingen - både om styrketræning, dual career og sportspsykologi. Så det var en udbytterig weekend.

 

Videointerview: Alexander Aslak tester formen af til landsholdets nationale testning.

 

En af de efterhånden mere erfarne svømmere i landsholdsregi er 19-årige Oskar Lindholm fra Aarhus Swim. Ikke desto mindre var også han fuld af godt humør ovenpå event campen, der varede fra 6.-8. september.

 

- Jeg føler, at jeg lærer noget nyt, hver gang jeg er med – både af foredragene, men også af de andre svømmere. Derudover er det også lærerigt at få noget feedback fra nogle andre, end dem der står på kanten til dagligt.

 

Elisabeth Sabroe Ebbesen til venstre og Oskar Lindholm til højre.

Foto: Privatfoto.

 

Første facilitering af en national testseance i mange år

Landstræner Stefan Hansen glæder sig ligeledes over den afholdte landsholdssamling og det nationale testevent. Testningen var det første skridt på vejen mod at tegne billeder af svømmernes individuelle fysiologiske profiler, og denne sæson byder på yderligere to nationale testevents.

 

- De fysiologiske test skal løbende afdække, hvilken retning den enkelte svømmer udvikler sig i fysiologisk. Udviklingen skal sammenlignes med de mål og ambitioner, som svømmeren, træneren og vi som landshold har for deres fysiologiske udvikling. Sammen med klubtrænerne har svømmerne fået individuel feedback på deres testresultater, hvilket har ført til nogle meget livlige og spændende samtaler, fortæller Stefan Hansen.

 

Video: Se hvordan det gik, da landsholdet stod overfor Den store bagedyst.

 

Vidensdeling af landsholdsarbejdet er et vigtigt parameter for Unionens sportslige stab, da det skal være med til at skabe øget samspil mellem klubbernes træningsmiljøer og landsholdet. Derfor er det belejligt, at de individuelle feedbacksessions også har været værdifulde for svømmerne.

 

- Uddybningen af mine testresultater har givet mig det optimale ud af testen. Jeg har fået brugbar viden, som jeg sammen med min klubtræner, Kasper Linddal, kan bruge til at optimere min træning og dermed forhåbentligt se endnu bedre resultater til stævner i fremtiden, siger Elisabeth Sabro Ebbesen, der suppleres af landsholdskollegaen.

 

- Det er første gang, at jeg er blevet testet på denne måde i landsholdssammenhæng, så jeg har lært nogle nye ting omkring, hvordan sådan en test skal foregå. Samtalen med Stefan Hansen og sportsfysiolog Lars Johansen satte fokus på nogle af de områder, som jeg skal udvikle mig på, siger Oskar Lindholm.

 

Trænerinterview: 1. holdstræner i Vejle Svømmeklub Kris Wesselink fortæller om sin deltagelse.

 

Vurderet på svømmernes udbytte af samtalerne, kan svømmerne i fremtiden også se frem til flere individuelle Skype-samtaler.

 

- Det bliver selvfølgelig meget mere konkret for svømmeren og træneren, når vi laver enkelt sessions med dem. Så det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi afsætter tid til det, siger landstræner Stefan Hansen.

 


 


Cookieindstillinger