0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Hvilken læring har de første møder i arbejdsgruppen for trivsel i konkurrencesvømning så givet?

01-09-2021

Samtalerne skal lære os ikke at begå de samme fejl i fremtiden.

Af: Stefan Hansen

Dette er min (landstræner Stefan Hansen) tredje af i alt fire beretninger fra arbejdsgruppen omkring trivsel i konkurrencesvømning.

 

Jeg har bidt mærke i de fortællinger, der har været i arbejdsgruppen. Svømmere, trænere og ledere har fortalt om, hvordan den normative reference gradvist er blevet rykket, således at det, som ikke burde anses for normalt i en træningskultur, pludselig er blevet det normale.

Jeg kan genkende fortællingerne, og vi har et fælles ansvar for, at vi gennem god ledelse får gjort op med dette skred i den normative referenceramme.
 
Når jeg sidder og lytter på diskussionerne, kan jeg høre, at der er nogle virkelig dybe ar, som er skabt over en lang årerække. Det er oplevelser, som jeg anerkender, og jeg kan mærke, at nogle mennesker aldrig kommer til at glemme. Når det er sagt, bliver vi i fællesskab nødt til at ville se fremad, således at alt med Dansk Svømmeunion som afsender ikke altid tolkes med afsæt i den stærkt kritisable fortid.

Dette er på ingen måde et forsvar eller en accept af tidligere tiders ledelses- og træningsmetoder, men et råb om hjælp til at skabe en vedvarende forandring. For uden opbakning fra dansk svømmesports nøgleinteressenter lykkedes det ikke at implementere den danske model eller at flytte dansk svømmesport. 

Dansk Svømmeunion har begået fejl i fortiden og kommer til at begå fejl i fremtiden. Forskellen skal være, at Dansk Svømmeunion tør anerkende, når der begås fejl og tager ved lære af disse fejl. Der skal i fremtiden skabes villighed til at debattere med Dansk Svømmeunion, som ikke vil være argumentresistente samtidig med, at debatterne finder sted på et tidspunkt i processen, hvor parterne fortsat har mulighed for at have reel indflydelse på den givne proces. Dette skal ikke forveksles med, at man altid kan få sin vilje, men man har altid ret til at blive hørt og anerkendt for sine holdninger – uden frygt for repressalier.

 

Min første beretning kan læses her, mens min seneste beretning kan læses her.


 


Cookieindstillinger