0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vi vil udvikle en dansk model for svømmesporten

25-08-2021

Bliv klogere på vores syn på den danske model og kom gerne med dine input.

Af: Stefan Hansen

Dette er min (landstræner Stefan Hansen) anden af i alt fire beretninger fra arbejdsgruppen omkring trivsel i konkurrencesvømning.

 

Mens min seneste beretning handlede om, hvordan vi i Dansk Svømmeunions Sportsafdeling – ikke at forglemme med hjælp fra vigtige samarbejdspartnere – er i gang med at kigge vores træningspraksisser igennem, kommer denne beretning til at handle om endnu et skridt mod at udvikle en dansk model for svømmesporten.

Med til den danske model hører feedbackmodeller, som gør det muligt at give og få direkte feedback på relevante områder. Det er vigtigt, for set gennem mine svømmebriller skal vi i dansk svømning blive langt bedre til at kunne være i et konfliktfelt, hvor vi sommetider er professionelt uenige. Uenighed må dog ikke føre direkte til konfliktoptrapning, for der vil altid – og skal altid – være plads til uenigheder samt til at give og modtage feedback. Formår vi i fremtiden at udnytte potentialet i det professionelle konfliktflet, rummer det masser af positiv energi, hvormed uenighed kan være med til at flytte dansk svømmesport til næste niveau.

Den danske model, som fortsat er under udarbejdelse, skal ikke være en undskyldning for, at vi i fremtiden ikke får de resultater, som SvømmeDanmark og danske svømmefans går og drømmer om. 

Jeg er overbevidst om, at vi kommer langt længere ved at skabe meningsfuldhed, autonomi, feedbackmuligheder og ikke mindst ved at tro på de gode hensigter, som jeg er overbevist om, at alle interessenter i dansk svømning har. Mit håb er, at dialogen fremadrettet kommer til at foregå mere konstruktivt og respektfuldt. 

I næste beretning skærper jeg mit fokus på dele af den læring, som arbejdsgruppen omkring trivsel i konkurrencesvømning har givet.

Min første beretning, som denne beretning i høj grad læner sig op ad, kan læses her.


 


Cookieindstillinger