0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

AKTUELT

 

Bliv en haj til Facebook

Deltag i et af de mange temamøder rundt i Danmark.

 

Læs mere og tilmeld jer her

 Næste arrangement

19
September
2021
19
September
2021

Overskrift

Indledning

Tekst

Tekst

Nyt småbørnsmateriale

Dansk Svømmeunion har udviklet småbørnsmaterialet 'Leg med Blop - og bliv klar til at svømme'.

 


 

 

 

 


 

Kommende kurser

Forår 2022:

Svømningens Grunduddannelse

Kalundborg

Præstø

 Næste arrangement

19
September
2021
Officials
WinGrodan 2 OMG21-3735
Gladsaxe Svømmeklub
20
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3752
Støvring Svømmehal
21
September
2021
Officials
Modul 1 - Tidtager- og stævnefunktion OM121-3577
UC Syds (Seminariets) svømmehal, Esbjerg - Møderum i Svømmehallen

 Redskaber

Redskaber er stedet, hvor du blandt andet finder det politiske program for Dansk Svømmeunion, regler fra FINA for både svømning, åbent vand, vandpolo, masters og faciliteter.

Du kan desuden i vidensbanken finde undersøgelser, som Duelighedsundersøgelsen 2007 og Frivillighedsundersøgelsen.

Dokumenter og notater fra møder i Dansk Svømmeunion vil også kunne findes under redskaber.

Adresse

 

Dansk Svømmeunion

Idrættens Hus

Brøndby Stadion 20

2605 Brøndby

 Udviklingskonsulenterne

 Find en medarbejder

Har du brug for at komme i kontakt med en af medarbejderne i Dansk Svømmeunion? Se her hvem, der er ansat i Dansk Svømmeunion og hvordan du kommer i kontakt med dem.


Værdifuld EM-erfaring og en hævet læbe rigere

14-05-2021

Ved EM i åbent vand-svømning blev det tydeligt hvilke parametre, der skal forbedres, hvis dansk svømning vil stå stærkere fremadrettet.

Af: Klaus Bach Christensen

I mandags startede 14-dage med vandaktiviteter for Europas bedste. I onsdags hoppede så landsholdssvømmer i åbent vand, Lærke Toft Ruby, første gang i vandet ved EM på kvindernes 5 kilometer, mens det i går gjaldt kvindernes 10 kilometer i søen Lupa i Budapest.

 

Resultatmæssigt blev det ikke overraskende til henholdsvis en 20. og 22. plads i tiderne 1.06.59 og 2.11.06. Vigtigere var den læring, som Lærke Toft Ruby og landsholdstræner i åbent vand-svømning Thomas Stub kunne pakke i kufferterne sammen med våddragt, hætte og briller.

 

- I et felt med Europas absolut bedste åbent vand-svømmere, heriblandt flere OL-kvalificerede, bliver vi bekræftet i, at Lærke er dygtig til at placere sig rigtigt og i svømningen kan følge med langt hen ad vejen. Det sparer hun kræfter på, da hun ligesom bliver suget med af deres andres fart. Det vi klart skal forbedre, er svømningen rundt om bøjerne, hvor feltet på det her niveau nærmest bryder ud i en regulær brydekamp. Det er slet ikke fordi, Lærke er bange for at tage fra, men i dansk åbent vand-svømning er felterne aldrig så store, at det bliver til de her hårde positionskampe, siger Thomas Stub.

 

En hævet læbe og en række blå mærker vidner da også om, at Lærke Toft Ruby fra A6 ikke lod sig kue rundt om bøjerne, og særligt på kvindernes maratondistance lykkedes hun at komme bedre rundt om bøjerne.

 

- Niveauet var lige så højt, som jeg havde forventet, men det var alligevel vildt at mærke, hvordan feltet blev strakt ud lige efter bøjerne og klemt sammen igen, når vi skulle omkring bøjerne på ny. De små slåskampe er en del af gamet, og jeg er helt sikkert blevet klogere på, hvordan jeg får passeret bøjerne mere fordelagtigt, siger EM-debutant Lærke Toft Ruby om en af de mange erfaringer, hun har taget med sig hjem og uddyber om selve oplevelsen.

 

- Det var kæmpe stort, og setuppet var virkelig fedt. Omgivelserne var utrolig flotte, og havde det været en sommer uden corona, kan jeg godt forestille mig, at der havde været meget liv langs banen – en kulisse, som jeg håber at opleve på et andet tidspunkt.

 

Sådan gik det for sig ved EM i åbent vand-svømning.

 

Landstræner i åbent vand-svømning Thomas Stub håber, at flere vil kaste sig over disciplinen, da det alt andet lige vil øge den nationale konkurrence, som kommer svømmerne til gode ved de internationale mesterskaber.

 

- De nationer, der dominerer i åbent vand-svømning, er de, som har 12 jævnbyrdige svømmere, der kan konkurrere mod hinanden kontinuerligt. Det holder dem skarpe på, hvad det vil sige at svømme om kap, og hvis man perspektiverer det til Lærkes præstationer, performer hun også langt bedre i sit andet løb, hvor hun har gårsdagens race tydeligt i erindringen, siger Thomas Stub.

 

EM i Budapest fortsætter i morgen, hvor Laura Venetia Valore skal springe sit andet spring i kvindernes konkurrencer på 3 meter vippe. Du kan her læse om, hvordan det gik udspringeren fra Hovedstadens Svømmeklub, da hun sprang sit første spring i tirsdags.

 

På mandag frem til søndag den 23. maj foregår EM i svømning. Det kan du læse mere om her.

 

Lærke Toft Ruby ved og i søen Lupa i Budapest.

Foto: Dansk Svømmeunion.