0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danish Open: Endnu en mulighed for OL-kvalifikation, sidste chance for EM-kvalifikation

15-04-2021

Ved årets Danish Open er der mere end OL- og EM-kvalifikationer på spil.

Af: Klaus Bach Christensen

Siden februar har det været muligt for landets svømmere at kvalificere sig til sommerens store mesterskaber. Mens kvalifikationsperioden til OL fortsætter en måneds tid endnu, er afslutningen på Danish Open skæringsdato for at kvalificere sig til EM, der afholdes på langbane i Budapest senere i maj.

 

Derfor forventer landstræner i Dansk Svømmeunion, Stefan Hansen, sig meget af det forstående kvalifikationsstævne, hvor svømmerne også har mulighed for at kvalificere sig til næste års landsholdsgrupper.

 

- Danish Open er et af de stævner, som jeg altid har store forventninger til på dansk svømmesports vegne. Der er som regel en masse på spil, og i år er ingen undtagelse. Seks svømmere har indtil videre svømmet under OL-kravene, mens ni svømmere har klaret EM-kravtiderne. Flere af landets hurtigste svømmere deltog med succes i Swim Open i Stockholm i forrige uge, og det bliver spændende at se, om de lykkes med at få de sidste detaljer på plads, så flere kan kvalificere sig til OL og EM, siger Stefan Hansen og uddyber:

 

- Vi har flere unge svømmere, der banker på til landsholdet, og jeg håber, at flere i denne gruppe tager det næste spring i deres karriere og forhåbentlig indløser en billet til EM. I sidste ende er målet at stille et konkurrencedygtigt EM-hold, hvor nogle toppræsterer, mens andre bruger europamesterskabet som forberedelse til OL i Tokyo.

 

Danish Open bliver afholdt under skærpede restriktioner, som tilfældet også var ved OL-kvalifikationsstævnet i Vejle tidligere på foråret. Det betyder, at det i høj grad er op til svømmerne selv at sætte sig op inden løbene.

 

- I Vejle viste svømmerne, at de sagtens kan præstere under de her rammer, så jeg er ikke nervøs for, at det påvirker svømmernes performance negativt. Jeg havde naturligvis foretrukket en stemningsfuld kulisse med trænere, klubkammerater og tilskuere på bassinkanten, men det tillader restriktionerne os desværre ikke i øjeblikket, siger landstræner Stefan Hansen.

 

Forholdene under Danish Open stiller ekstra høje krav til alle involverede. Sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach glæder sig over den store entusiasme og energi, der udvises af alle frivillige og ansatte. Uden dem ville det slet ikke lykkes at afholde et kvalifikationsevent på det øverste konkurrenceniveau i Danmark.

 

- Bag afholdelsen ligger der et imponerende antal timer fra frivillige og ansatte i såvel Swim Team Taastrup, Taastrup Svømmehal og Høje Taastrup Kommune som i Dansk Svømmeunions sportsafdeling. Og oven i det stiller vores partnerskabsklub Svømmeklubben Triton Ballerup og Ballerup Kommune velvilligt deres facilitet ’East Kilbride Badet’ til rådighed for de svømmere, som har behov for at komme i vandet de dage, hvor de ikke skal konkurrere. Det er enormt opløftende at opleve den velvilje hele vejen rundt, så stor tak til alle involverede. Jeres store indsats betyder ufatteligt meget for dansk svømning på både kort og lang sigt, siger Lars Green Bach.

 

Fra venstre: Landstræner Stefan Hansen og sportschef Lars Green Bach.

Foto: Michael Vienø.

 

Alt du skal vide om Danish Open

Indledende afsnit starter alle dage klokken 9.30.

Løb med direkte finaler starter:

 • Lørdag, søndag og mandag klokken 16.00
 • Tirsdag og onsdag klokken 15.15

Finaleafsnit starter alle dage klokken 16.45.

 

Startlister og programmer kan ses her.

Resultater kan ses her.

Livestream direkte via SuperLive.

Se løbende vejledende tidsplaner her.

Læs mere om Danish Open her.

 

Følg med på SvømmeSportInstagram og svoem.org, hvor vi følger de danske svømmere tæt.

 

Hvem har svømmet under kravtiderne til OL og EM? Få overblikket her.

 

Kvalifikationsperioden til EM Langbane i Budapest slutter efter Danish Open onsdag den 21. april. Se kravtider her.

 

Kvalifikationsperioden til OL i Tokyo slutter efter EM Langbane søndag den 23. maj. Se kravtider her.

 

Desuden fungerer Danish Open som kvalifikationsstævne til EM Junior, NM Junior og VM Junior. Kravtider til de internationale juniormesterskaber finder du her.

 

Pressehenvendelser
Årets Danish Open er underlagt strenge restriktioner, så der er desværre begrænset mulighed for at dække eventet. For den skrivende presse vil der være mulighed for at foretage interviews i et særskilt område ved Taastrup Svømmehal, og for TV-journalister vil interviews ligeledes foregå her. Kamerahold vil have mulighed for at optage video fra stævnet stående i et afmærket område på den ene af bassinets langsider. Der vil være én professionel fotograf til stede pr. stævneafsnit.

 

Henvendelser og kontakt til de deltagende svømmere bedes foregå via vores pressekontakt og kommunikationskonsulent Klaus Bach Christensen, der kan kontaktes på mobil: 2830 5012 og mail: kbc@svoem.dk

 

Hurtigt overblik

 • Danish Open 2021 afholdes i Taastrup Svømmehal i perioden 17.-25. april.
 • Stævnet afvikles på langbane (50 m).
 • Dansk Svømmeunion har sammen med Danmarks Idrætsforbund udarbejdet en coronaprotokol bestående af restriktioner, der er skærpede i forhold til dem, der gælder for det øvrige samfund.
 • Alle deltagende svømmere defineres som værende professionelle atleter jævnfør Kulturministeriets definitioner for professionel idræt.
 • Professionel idræt er undtaget det generelle forsamlingsforbud.

 

Coronaprotokollen for Danish Open indeholder blandt andet følgende skærpede restriktioner:

 • Alle, der skal have adgang til Taastrup Svømmehal, skal fremvise en negativ COVID-19 PCR-test, som skal være foretaget tidligst 72 timer før første indgang i hallen.
 • Eventet afvikles som en lang række separate stævneafsnit med grupper af maksimalt 20 svømmere, som hele tiden holdes adskilt.
 • Alle anvendte rum og opholdssteder lever op til arealkravet på minimum fire m2 pr. person
 • Den enkelte gruppes flow er hele tiden ensrettet, så områder og kontaktflader løbende kan afsprittes og rengøres.
 • Under konkurrencerne vil der aldrig være mere end seks svømmere i vandet ad gangen, selvom der er 10 baner. Svømmerne vil konkurrere med mindst to meter mellem sig.
 • Der vil aldrig være mere end 30 personer samlet i svømmehallen ad gangen.
 • Dommere, officials og øvrige involverede personer skal bære visirer/mundbind i svømmehallen.
 • Alle tilmeldte klubber skal stille med en COVID-19-ansvarlig, der skal kunne håndtere evt. smitteopsporing.

 

Se hele coronaprotokollen her.


 


Cookieindstillinger