0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

I en tilskuertom svømmehal skal OL og EM-kravtider svømmes i hus

13-04-2021

Afholdelsen af Danish Open tager udgangspunkt i gode erfaringer, hvor ingen har været smittet.

Af: Klaus Bach Christensen

Coronapandemien hærger fortsat, og det får ærgerlige konsekvenser for årets Danish Open, som desværre bliver uden liv på bassinkanten. Landets hurtigste svømmere skal dermed konkurrere på egen hånd, når de senere på ugen har sidste mulighed for at kvalificere sig til OL og EM Langbane i Taastrup Svømmehal.

 

Danish Open defineres som værende et professionelt idrætsarrangement, der er undtaget det generelle forsamlingsforbud – jævnfør Kulturministeriets definition for professionel idræt. Alle deltagere er professionelle atleter, og de skal kunne fremvise en negativ PCR-test for at deltage.

 

- I tæt samarbejde med vores samarbejdspartnere har vi udarbejdet en striks coronaprotokol for vores stævneafholdelse. Den opdaterer vi løbende på baggrund af de erfaringer, vi gør os – eksempelvis fra OL-kvalifikationsstævnet i Vejle og DM i Helsingør, hvor der ikke var et eneste smittetilfælde. Det glæder mig, at vores svømmere kan konkurrere under trygge forhold og i sundhedsmæssige forsvarlige rammer, selvom vi glæder os til, at trænere, klubber og tilskuere igen kan overvære de spændende begivenhederne fra bassinkanten, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

 

Afholdelsen af Danish Open er gået minutiøst igennem og tilpasset de drøftelser, som vi har haft med relevante myndigheder af forskellige omgange. I praksis vil der aldrig være mere end 30 personer samlet i den store svømmehal, og de 30 personer udgør tilmed separate grupper, der ikke omgås hinanden.

 

- Siden vi afholdte DM og DM Junior i december, har vi haft adskillige dialoger med relevante myndigheder, herunder sundhedsmyndighederne og Danmarks Idrætsforbund, der afholdte EM i håndbold med stor succes. Afholdelsen af Danish Open sker med afsæt i de drøftelser og vores fælles erfaringer, som giver os rigtig gode betingelser for at afholde et trygt og sikkert kvalifikationsstævne, siger Thomas Stub, der er Dansk Svømmeunions COVID-19-ansvarlig under Danish Open.

 

Fra venstre: Talentansvarlig Thomas Stub og sportschef Lars Green Bach.

Foto: Michael Vienø.

 

Vi er bekendte med, at sundhedssituation hurtigt kan ændre sig, og skulle det blive nødvendigt med skrappere tiltag, er alle parter klar til at implementere de nødvendige sundhedsmæssige foranstaltninger.

 

Hurtigt overblik

 • Danish Open 2021 afholdes i Taastrup Svømmehal i perioden 17.-25. april.
 • Stævnet afvikles på langbane (50 m).
 • Dansk Svømmeunion har sammen med Danmarks Idrætsforbund udarbejdet en coronaprotokol bestående af restriktioner, der er skærpede i forhold til dem, der gælder for det øvrige samfund.
 • Alle deltagende svømmere defineres som værende professionelle atleter jævnfør Kulturministeriets definitioner for professionel idræt.
 • Professionel idræt er undtaget det generelle forsamlingsforbud.
 • Læs mere om Danish Open her.

 

Coronaprotokollen for Danish Open indeholder blandt andet følgende skærpede restriktioner:

 • Alle, der skal have adgang til Taastrup Svømmehal, skal fremvise en negativ COVID-19 PCR-test, som skal være foretaget tidligst 72 timer før første indgang i hallen.
 • Eventet afvikles som en lang række separate stævneafsnit med grupper af maksimalt 20 svømmere, som hele tiden holdes adskilt.
 • Alle anvendte rum og opholdssteder lever op til arealkravet på minimum fire m2 pr. person
 • Den enkelte gruppes flow er hele tiden ensrettet, så områder og kontaktflader løbende kan afsprittes og rengøres.
 • Under konkurrencerne vil der aldrig være mere end seks svømmere i vandet ad gangen, selvom der er 10 baner. Svømmerne vil konkurrere med mindst to meter mellem sig.
 • Der vil aldrig være mere end 30 personer samlet i svømmehallen ad gangen.
 • Dommere, officials og øvrige involverede personer skal bære visirer/mundbind i svømmehallen.
 • Alle tilmeldte klubber skal stille med en COVID-19-ansvarlig, der skal kunne håndtere evt. smitteopsporing.

 

Se hele coronaprotokollen her.


 


Cookieindstillinger