0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Rammerne for genåbningen den 21. april lader vente på sig!

08-04-2021

Kort statusmøde om corona-situationen den 14. april.

Af: Caroline Kleemann Falster

Som Danmarks Idrætsforbund skriver i sit seneste nyhedsbrev, lader rammerne for genåbningen den 21. april vente på sig!
 

Vi er alle sammen spændte på, hvilke indendørsidrætter, der kan åbne for børn og unge den 21. april og hvilke retningslinjer, som kommer til at gælde.

Det ser dog ikke ud til, at vi bliver klogere på netop disse spørgsmål, før vi kommer tættere på den 21. april, hvor der forventes at komme en udmelding.

 

Helt konkret er politikerne endnu ikke gået i gang med forhandlingerne, og flere ønsker muligvis at få udviklingen i smittetallene ovenpå påskeferien med i det endelige beslutningsgrundlag. Omvendt presser flere af oppositionens partier på for hurtigere genåbning på baggrund af de forholdsvis stabile smittetal.

 

Vores bedste bud lige nu er desværre, at beslutningen kommer forholdsvis tæt på den 21. april.

 

Hvilke retningslinjer gælder så på nuværende tidspunkt? Og hvad med stævner?

Grundet den manglende afklaring på genåbning af svømmeklubbernes aktiviteter hersker der naturligt nok også stor usikkerhed omkring datoer, rammer og indhold i Dansk Svømmeunions nationale events i resten af 2021.

Så snart der er afklaring omkring genåbning af svømmeklubbernes aktiviteter for den brede gruppe af konkurrencesvømmere, vil der blive udarbejdet en plan for den resterende del af 2021, som kommunikeres via Dansk Svømmeunions hjemmeside.

 

Lige nu er der udelukkende endeligt planlagt aktiviteter for gruppen af svømmere, som hører under bekendtgørelsen for ”professionel idræt”. Her afvikles Danish Open opdelt i en masse mindre stævner i perioden d. 17.-25. april i Taastrup Svømmehal.

Til Danish Open er vi netop i færd med at udvikle en corona-protokol, nøjagtigt som ved OL-kvalifikationsstævnet i Vejle for at forebygge smittespredning.

Desuden planlægges der fortsat en afslutning på sæsonen i form af et Danmarksmesterskab på langbane d. 8.-11. juli for den samme gruppe af svømmere.

 

For spørgsmål vedrørende stævner, bedes I rette henvendelse til Thomas Stub, Talentansvarlig i Dansk Svømmeunion og for information om de gældende retningslinjer for udøvere, som hører under bekendtgørelsen for professionel idræt, kan I følge dette link: https://www.svoem.org/Aktuelt/Corona/Retningslinjer-og-information-om-Corona/

 

Corona statusmøde den 14. april

Mens vi venter på en udmelding, vil vi gerne invitere Jer til et kort orienteringsmøde omkring corona situationen på linje med de tidligere afholdte coronamøder.

 

Coronamødet bliver således afholdt den 14. april kl.20.00-21.00 online.

 

Mødet finder sted på Zoom, og du tilmelder dig og finder link til mødet her:

https://www.svoem.org/Aktuelt/Kalender/Aktivitet/?id=13767

 

Dagsorden for mødet ser således ud:

 

  • Velkomst ved Merete Riisager/Direktør i Dansk Svømmeunion
  • Status på genåbning: hvad forventer vi kommer til at ske, og hvad er vores fokus på nuværende tidspunkt? ved Simon Bro Andersen/Public Affairs konsulent i Dansk Svømmeunion
  • Kort status på arbejdet omkring hjælp og inspiration til klubber i tiden for genåbning ved Anna Hauritz Nielsen/udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion.
  • Kort status på gældende coronaretningslinjer ved Caroline Kleemann Falster/udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion
  • Tid til spørgsmål og evt.

 

Vi håber på, at I kan holde humøret nogenlunde oppe ude i foreningerne, og vi glæder os til at ”se” Jer den 14. april!

 

For yderligere spørgsmål vedrørende corona, kontakt venligst corona@svoem.dk og for yderligere information omkring mødet den 14. april, kontakt Caroline Kleemann Falster på ck@svoem.dk.


 


Cookieindstillinger