0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Retningslinjer og information om Corona

Siden er sidst opdateret den 27. Januar 2022


NB: siden opdateres løbende

 

Alle restriktioner ophører fra og med den 1. februar 2022 og fra den 5. februar udløber COVID-19 som en samfundskritik sygdom.

 

Det betyder i praksis, at vi i idrætten ikke længere er underlagt restriktioner. Alle tiltagene – fra brug af mundbind på idrætsfaciliteter til begrænsning på antallet at tilskuere til indendørs idræt – bortfalder.

 

Beslutningen følger indstillingen fra epidemikommissionen, som dog anbefaler, at vi – frit oversat – fortsat bruger vores sunde fornuft. Helt konkret nævner indstillingen bl.a.:

 

 

Epidemikommissionen bemærker, at arrangører af aktiviteter, hvor mange personer samles stående samtidig indendørs, og hvor der derfor kan være særlig høj risiko for smittespredning, kan overveje at tage skridt til at minimere smitterisikoen i februar. Epidemikommissionen bemærker i den forbindelse, at det eksempelvis vil kunne ske ved, at arrangøren opfordrer til eller faciliterer, at deltagerne testes, eller at der opereres med øget afstand ved arrangementet. Epidemikommissionen bemærker, at det forsat er muligt for private erhvervsdrivende og private kulturinstitutioner mv. at stille krav om coronapas.


I Dansk Svømmeunion forholder vi os udelukkende til udmeldingerne fra DIF og Kulturministeriet (KUM), og vi udarbejder ikke særlige restriktioner for vores svømmeklubber, som rækker udover anbefalingerne fra KUM. Vi opfordrer dog til, at man afvikler foreningsaktiviteter på forsvarlig vis og derfor opfordrer sine medlemmer til at overholde de generelle corona retningslinjer, såsom at holde afstand, holde god hygiejne, blive hjemme ved symptomer osv.

 

Følgende anbefalinger og restriktioner er meldt ud fra DIF på nuværende tidspunkt, som gælder til den 1. februar 2022:

 

 • Der gælder ingen restriktioner for foreningslivet andet end krav om brug af mundbind.
   
 • Krav om brug af mundbind gælder besøgende tilskuere, brugere, publikummer, elever og lignende på 12 år og derover samt medarbejdere og andre personer tilknyttet det pågældende lokale skal have tildækket mund og næse ved brug af mundbind eller visir, når de befinder sig i følgende lokaler:
   
  • Lokaler, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, herunder svømmehaller, idrætshaller, træningscentre og foreningslokaler.
    
  • Lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter, herunder biblioteker og arkiver, musik- og kulturskoler, andre kunstskoler og grundkurser på kunstområdet.
    
  • Det er ikke påkrævet at bære mundbind under selve udførelsen af aktiviteten. Dette gælder for alle involverede i aktiviteten, såsom udøvere, trænere og andre nødvendige voksne.
    
 • Der gælder INTET krav om fremvisning af coronapas i det frivillige foreningsliv. Der gælder dog et krav om coronapas i træningscentre, uagtet om de er kommercielt eller foreningsdrevne.
   
 • Der gælder tilgengæld krav om fremvisning af coronapas som besøgende i svømmehaller i offentlig åbningstid for personer på 15 år og derover.
   
 • Fra søndag den 16. januar 2022 er det tilladt med 3 x 500 siddende publikummer til bl.a. indendørs tilskueridræt (altså tre sektioner á 500 tilskuere). Det kræver, at lokalet er opdelt i klart adskilte sektioner med egne ind- og udgange og egne servicefaciliteter (salgs-, sanitets- og garderobeområder m.v.), og at der maksimalt tillades adgang for 500 tilskuere eller publikummer i hver sektion.

  Der vil være krav om fremvisning af coronapas og brug af mundbind, når man ikke sidder ned. Men der bliver ikke et afstandskrav.

 

 • Krav om, at alle over 12 år bærer mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet som idrætshaller, træningscentre og svømmehaller (dog ikke under idrætsudøvelsen). 

 

Link til Kulturministeriets seneste pressemeddelelse vedrørende de nye corona restriktoner og anbefalinger: https://kum.dk/aktuelt/nyheder/hoej-smitte-medfoerer-nye-restriktioner-for-kultur-og-idraetslivet
 

Link til DIF: https://www.dif.dk/corona-alt-om-corona

 

Sundhedsstyrelsens 6 råd til smitteforebyggelse

Vi opfordrer alle forbund til at hjælpe med at sprede Sundhedsstyrelsens 6 gode råd om smitteforebyggelse til klubber og foreninger. Det kan I fx gøre ved at opfordre dem til at hænge Sundhedsstyrelsen plakater op i klublokaler mv.

 

De 6 råd er:

 1. Bliv vaccineret
 2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du får symptomer
 3. Hold afstand
 4. Luft ud og skab gennemtræk
 5. Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
 6. Gør rent - særligt overflader som mange rører ved

 

Ved smitte i klubberne
Til trods for at mange danskere er vaccinerede, vil mange opleve smitte i klubberne i løbet af de kommende måneder.

På coronasmitte.dk finder I fortsat svar på en lang række spørgsmål, og på Styrelsen for Patientsikkerheds hjemmeside finder I gode beskrivelser af, hvordan man skal håndtere det, hvis man er blevet smittet med COVID19 , eller hvis man er nær kontakt til en smittet.
 

Forslag til hvordan man som klub kan håndtere situationen, hvis der har været en coronasmittet tilstede. 

 

 • Giv besked til svømmeholdet  og trænerteamet om, at der en coronasmittet svømmer der har deltaget i undervisningen. Hvis det på forhånd er godkendt af den smittede eller den smittedes forældre kan man angive navn på den smittede.
 • Svømmeundervisning fortsætter som normalt, men der er en anbefaling om, at alle på svømmeholdet lader sig teste hurtigst muligt.
 • Såfremt man vurderer, at man har været nær kontakt, så skal der testes på 4. og 6. fra seneste eksponering.

 

Ved tvivlstilfælde anbefaler vi til enhver tid, at der tages kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed på

telefon 32 32 05 11.


 


Cookieindstillinger