0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Partnerskabsaftale skaber stærkt fundament for talentudvikling

13-11-2020

Helsingør Svømmeklub oplever stor opbakning fra Dansk Svømmeunion og Helsingør Kommune.

Af: Klaus Bach Christensen

Tilbage i 2017 indgik Helsingør Svømmeklub, Helsingør Kommune og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale. Partnerskabsaftalen skal blandt andet via kompetenceudvikling af trænere, udvikling af et drylandkoncept og afholdelse af regionale samlinger være med til at løfte talentudviklingen i den nordlige del af Sjælland.

 

Tidligere på året blev aftalen forlænget, og det glæder formand i Helsingør Svømmeklub.

 

- Det betyder, at vi kan forsætte vores arbejde, som vi igangsatte tilbage i 2017 med den første partnerskabsaftale. Forlængelsen gør, at vi nu kan koncentrere os om de punkter, der er aftalt, at der skal udvikles yderligere på, og den betyder ligeledes, at vi sammen med Helsingør Kommune og Helsingør Talent & Elite har en stærk treenighed, der giver et meget velfungerende samarbejde i hverdagen, siger Lars Heeno Rasmussen.

 

I dansk svømmesports sportslige strategi frem mod 2024 fremgår det, at partnerskaber mellem Dansk Svømmeunion, klubber samt lokale organisationer og interessenter har afgørende betydning for at styrke talentudvikling og International High Performance-svømning. Partnerskabet betyder meget for svømmeklubben ifølge formanden.

 

-  Det betyder rigtig meget, at der både er opbakning fra Dansk Svømmeunion og den politiske instans. At Helsingør Kommune er en elitekommune under Team Danmark understreger, at vi i praksis oplever stor opbakning til at imødekomme de ønsker, vi har i og for svømmeklubben, siger Lars Heeno Rasmussen.

 

Lars Heeno Rasmussen på bassinkanten i Helsingør Svømmehal.

Foto: Dansk Svømmeunion.

 

Læs også: Dansk svømmesport vil vinde bedre.

 

Nogle af de indsatser, som Helsingør Svømmeklub skal videreudvikle, er niveauet for fysisk træning, ligesom svømmeklubben – der er lokalområdets ressourcestærke klub – skal vidensdele med de omkringliggende træningsmiljøer i Nordsjælland. De og flere punkter har været svære at få implementeret, men Lars Heeno Rasmussen fortæller, at det så småt lysner op.

 

- Siden marts har vi været hårdt ramt af coronavirussen og restriktionerne. Det har blandt andet gjort det vanskeligt at invitere lokalområdets junior- og seniorsvømmere til fællestræning, og man kan sige, at vi har haft svært ved at finde momentum og tage action på punkterne, som vi gerne vil løbe i gang. Vi har dog netop inviteret til en fælles samling for trænerne i de omkringliggende klubber, og som den ressourcestærke klub tager vi gerne ansvaret for at forsøge at samle kræfterne i den nordlige del af Nordsjælland til fælles bedste for også lokalområdets svømmeklubber, siger Lars Heeno Rasmussen.

 

Læs også: Grønt lys: DM-K afholdes i Helsingør.


 


Cookieindstillinger