0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Ny partnerskabsaftale om Helsingør Svømmeklub som talentudviklingsmiljø

07-10-2017

Aftalen er indgået mellem Helsingør Svømmeklub, Helsingør Kommune og Dansk Svømmeunion.

Af: Nora Thomsen

Partnerskabet mellem Helsingør Svømmeklub, Helsingør Kommune og Dansk Svømmeunion skal blandt andet via kompetenceudvikling af trænere, udvikling af et drylandkoncept og regionale samlinger være med til at løfte talentudviklingen i det nordlige Sjælland.

 

Samtidig med at Team Danmark og Helsingør Kommune forlænger elitekommunesamarbejdet for en ny fireårig periode, indgår Helsingør Svømmeklub, Helsingør Kommune og Dansk Svømmeunion en partnerskabsaftale med henblik på, at fremme vilkårene for international high performance og den dertil hørende talentudvikling i dansk svømmesport.

- I Helsingør har der historisk været god tradition for at prioritere talentudvikling af svømmere, og siden efteråret 2013 har vi haft et formelt samarbejde med Helsingør Svømmeklub om klubudvikling. Det glæder vi os nu til at videreudvikle gennem det nye partnerskab med et langsigtet mål om at bidrage til en stærkere sammenhæng mellem junior- og seniorsvømning på internationalt niveau i dansk svømmesport, udtaler sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

- Samspil med talentfulde og bæredygtige klubmiljøer er en central del af vores sportslige strategi og handleplan for udvikling af dansk svømmesport og i forhold til at kunne tage kampen op med vores internationale konkurrenter. Med en gennemarbejdet strategi og en stærk og målrettet indsats og prioritering fra både klubben og kommunen i Helsingør, har vi fået et rigtigt godt afsæt for, i fællesskab, at styrke talentudviklingen i svømmesporten i Nordsjælland yderligere i de kommende år.


Ved DM for Hold i Helsingør Svømmehal blev partnerskabsaftalen underskrevet lørdag morgen.
Fra venstre: Lars Heeno Rasmussen (formand Helsingør Svømmeklub), Benedikte Kiær (borgmester Helsingør Kommune) og Lars Green Bach (sportschef Dansk Svømmeunion). Foto: SVØM. 

Formand for Helsingør Svømmeklub, Lars Heeno Rasmussen, ser partnerskabsaftalen som et symbol på det langsigtede samarbejde, der er lavet gennem de seneste sæsoner, og det er det lange seje træk og kontinuiteten i samarbejdet, som gør, at partnerskabsaftalen nu er faldet på plads til alles tilfredshed med klart formulerede indsatspunkter:

- Partnerskabsaftalen er det naturlige næste skridt i vores veletablerede samarbejde med Dansk Svømmeunion og Helsingør Talent & Elite, og vi ser frem til at være én af drivkræfterne bag udviklingen af svømmetalenter for hele Nordsjælland, udtaler formand Lars Heeno Rasmussen fra Helsingør Svømmeklub.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær (K), ser frem til samarbejdet med Dansk Svømmeunion.


- I Helsingør Kommune har vi en vision om at være en attraktiv kommune for både børn, unge og voksne. Vores samarbejde med Team Danmark har allerede nu skabt gode resultater efter et stort og systematisk arbejde med talentudvikling. Svømning er en af vores prioriterede idrætsgrene, og Helsingør Svømmeklub har allerede skabt flotte resultater. Partnerskabsaftalen med Dansk Svømmeunion sætter endnu mere turbo på arbejdet med talentudviklingen, og giver mulighed for at udvikle trænerne, så de bliver endnu dygtigere og kan være med til at udvikle fremtidens svømmestjerner, siger Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær.

Partnerskabsaftalen mellem Helsingør Svømmeklub, Helsingør Kommune og Dansk Svømmeunion forløber over perioden 1. oktober 2017 - 30. september 2019.

For yderligere information:
Lasse Rye Rasmussen, idræts- og eventkonsulent, Helsingør Kommune, mobil: 25 31 33 23.
Dorthe Hietala, næstformand, Helsingør Svømmeklub, mobil: 28 87 70 12.
Lars Green Bach, sportschef, Dansk Svømmeunion, mobil: 29 20 61 60.


Venlig hilsen
Dansk Svømmeunion

Nora Thomsen
Kommunikationsansvarlig

Telefon: 4439 4453
Mobil: 2149 0937

www.svoem.org


 


Cookieindstillinger