0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Alle skal mentalt tilbage i vandet

18-06-2020

Svømmesportens aktører har været væk fra bassinet længe.

Af: Klaus Bach Christensen

Efter en lang periode væk fra basinnet er SvømmeDanmark nu så småt på vej tilbage. Coronapausen kan have haft stor indflydelse på, hvordan den enkelte vender mentalt tilbage til livet i svømmehallen. Derudover har de seneste par uger budt på ministerbesøg og en ærgerlig aflysning af Aqua Clinic.

 

Fik du ikke læst den seneste sportslige udmelding, kan den findes her.

 

Fokus på at komme mentalt #tilbageivandet

Coronavirussens lockdown har forårsaget, at svømmere, trænere og forældre har været væk fra svømmesporten længe. Det betyder at alt, måske ikke er som før, når du vender tilbage.

 

Dansk Svømmeunion har sammen med Mental Motion lavet en video til svømmere, trænere og forældre. I videoerne giver sportspsykologisk konsulent fra Mental Motion Janne R. Mortensen gode råd til, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med, at du vender tilbage i vandet.

 

Landsholdstræner Stefan Hansen og landsholdssvømmerne Signe Bro, Mathias Zander Rysgaard og Emilie Beckmann kommer også med gode råd til, hvordan du passer på dig selv og undgår eventuelle opstartsskader. Se videoen her.

 

Alle videoerne kan også ses på vores YouTube-kanal.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Ministerbesøg på det Nationale Træningscenter

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen fra Socialdemokratiet besøgte mandag den 15. juni Dansk Svømmeunions og Team Danmarks Nationale Træningscenter (NTC), som for tiden holder til i Taastrup Svømmehal.

 

Under besøget gav Signe Bro, som er svømmernes valgte repræsentant i arbejds- og styregruppen med Team Danmark, en tak til Joy Mogensen for hendes og regeringens hjælp under COVID-19.

 

Læs mere om ministerbesøget her.

Foto: Klaus Bach Christensen

 

Årets dimittender vil blive hædret

Siden 2018 har Dansk Svømmeunion ved sommerens DM Langbane hædret de DM-svømmere, som formår at kombinere en uddannelse med svømning på højeste nationale niveau. Selvom coronavirussen har aflyst årets DM, vil Dansk Svømmeunion stadig anerkende de DM-svømmere, som afslutter en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse denne sommer.

 

Det vil blive ved først kommende lejlighed, og lige nu ligger det i kortene at blive i forbindelse med efterårets DM Kortbane 2020.

 

Se her de anerkendte og hædrede svømmere fra 2018 og 2019.

 

COVID-19 aflyser årets Aqua Clinic

Dansk Svømmeunions Aqua Clinic aflyses desværre på grund af COVID-19. Den årlige konference for trænere og ledere skulle være afholdt 4.-6. september i Korsør. Vi er dog stærkt tilbage næste år, og vi har allerede fået tilsagn fra alle oplægsholdere om, at de ønsker at bidrage i 2021.

 

Så sæt allerede nu kryds i kalenderen den 3.-5. september 2021, hvor vi afholder Aqua Clinic.

 

Om 14 dage, torsdag den 2. juli, samler Sportsafdelingen igen op på nyheder af relevant karakter. Indtil da er I velkommen til at følge med på FacebookInstagramLinkedIn og Twitter, hvor vi løbende deler nyheder af relevant karakter.