0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mesterskaber udskydes og aflyses på stribe

07-05-2020

Coronavirussen er årsag til, at en række internationale mesterskaber er blevet aflyst og udskudt.

Af: Klaus Bach Christensen

Coronapandemien har stor indflydelse på sportens verden, og den seneste uges aflysninger og udskydelser af internationale mesterskaber sætter kun en stor tyk streg under det faktum. Dansk Svømmeunions Sportsafdeling orienterer her om seneste nyt.

 

EM Junior Langbane 2020 – AFLYST

Fredag den 1. maj annoncerede det europæiske svømmeforbund LEN aflysningen af EM Junior Langbane 2020. LEN havde håbet på at kunne afholde det europæiske mesterskab i september 2020, men de har vurderet, at det ikke er muligt på baggrund af den europæiske sundhedssituation samt de mange rejserestiktioner.

 

Yderligere om aflysningen, og hvad den betyder for de 18 danske udtagede svømmere kan læses her

 

NM Junior Langbane 2020 – AFLYST

Det litauiske svømmeforbund meddelte tirsdag den 5. maj, at NM Junior langbane 2020 aflyses. Den nuværende sundhedssituation og frygten for coronavirussens smittespredning er årsagerne bag aflysningen, som man kan læse yderligere om her.

 

Da NM Junior Langbane er et enkeltstående event, berører aflysningen ikke andre aktiviteter.

 

Jeanette Ottesen og Danmarks andre svømmere må kigge langt efter internationale konkurrencer.

Foto: Patrick Kraemer.

 

EM Langbane 2020 – UDSKUDT

Det europæiske svømmeforbund LEN fortalte onsdag den 6. maj, at man i samråd med det ungarske svømmeforbund, den ungarske regering og lokalarrangørerne har valgt at udskyde afholdelsen af EM Langbane til maj 2021. Den nyhed kan læses her.

 

EM skal nu afholdes fra den 10. – 23 maj 2021. Nyheden berører udover de danske svømmere også den danske udspringer Martin Bang Christensen, som i februar kvalificerede sig til EM i udspring.

 

VM Langbane 2021 - UDSKUDT

Det internationale svømmeforbund FINA meddelte mandag den 4. maj, at VM Langbane 2021 er blevet udskudt. Verdensmesterskabet skal nu afholdes fra den 13. – 29. maj 2022. Den helt store årsag til, at FINA har udskudt næste års verdensmesterskab på langbane, er, at afholdelsesdatoerne konflikter med de nye OL-datoer. Læs mere om udskydelsen her.

 

Hvad angår afholdelsen af VM Kortbane 2020, har FINA ikke meldt om nyt. Verdensmesterskabet er planlagt til at blive afholdt i Abu Dhabi fra den 15. – 20. december 2020.

 

Nationale mesterskaber

Der er endnu ikke klarhed over hvilke retningslinjer, der vil være gældende på de tidspunkter, hvor de nationale mesterskaber herunder DM, DM Junior, DM Årgang, Øst/Vest Børn eller Øst/Vest Årgang er programsatte. Meget tyder på, at vi i løbet af de kommende dage bliver klogere på, hvorvidt det er muligt af afholde de forskellige events, og vi vil herefter melde nyt ud.

 

Udendørstræning

DIF har i samråd med Sundhedsstyrelsen tilpasset sine retningslinjer for udendørsidræt. De nye retningslinjer gør det blandt andet muligt at arrangere svømning i åbent vand samt udendørs dryland i mindre grupper.

 

Gode råd i forbindelse med svømning i åbent vand kan læses her.

 

Webinar: Forstå fuldtidstrænerens hverdag og lær at prioritere opgaverne

Dansk Svømmeunion er sammen med DGI Svømning gået sammen om at sætte fokus på ledelsesdelen i de danske svømmeklubber. Dette foregår som et webinar og forløber over to gange. Det første webinar blev afholdt torsdag den 30. april, og datoen for det andet webinar er nu offentliggjort. 

 

En af webinarets oplægsholdere er landstræner Stefan Hansen.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Webinaret afholdes onsdag den 13. maj fra 20.00-21.15.

Det er gratis at deltage, og du kan tilmelde dig ved at klikke her.

 

Den nuværende sundhedssituation skal tages i betragtning

Ovenstående informationer er baseret på de oplysninger, vi har dags dato. Der tages forbehold for, at sundhedssituationen i øjeblikket ændrer sig fra dag til dag. Dansk Svømmeunion opdaterer løbende oplysninger om COVID 19 på siden her.

 

For beslutningstagerne adresserer vi løbende spørgsmålet om, hvordan træning og genåbning af idrætslivet også kan komme til at omfatte svømmesporten. Ligesom alle svømningens øvrige interessenter har også Dansk Svømmeunion størst interesse i, at den øjeblikkelige periode uden træning og konkurrencer bliver så kort som mulig.

 

Sportsafdelingen følger op på de ovenstående udmeldinger om en uge – dvs. torsdag d. 14. maj 2020.


 


Cookieindstillinger