0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Nyt projekt: Novo Nordisk AquaFit skal få børn fra Julemærkehjemmene ud i landets svømmeklubber

Af: Mette Skat Nielsen, udviklingskonsulent

Dansk Svømmeunion og Julemærkehjemmene indleder samarbejde om Novo Nordisk AquaFit, der henvender sig særligt til målgruppen af overvægtige børn og unge.


Novo Nordisk AquaFit er et nyt sundhedsfremmende projekt, der har til formål at få børn og unge fra Julemærkehjemmene til at blive en del af landets svømmeklubber. Ved at skabe glæde og begejstring ved leg, læring og udvikling i vand blandt børnene på Julemærkehjemmene, forsøger projektet at gøre det attraktivt for børnene at blive medlem af den lokale svømmeklub efter endt ophold. Projektet forsøger samtidig at højne kvaliteten og sikkerheden omkring aktiviteter i vand på Julemærkehjemmene.

 

Novo Nordisk AquaFit er målrettet børn og unge i alderen 7-14 år, der kæmper med overvægt, ensomhed og mobning, og som er på et af landets i alt fire Julemærkehjem. Projektet har særligt fokus på vandaktiviteter der skaber fællesskab, trivsel og selvværd og derved forebygger inaktivitet og mistrivsel. Ved at motivere denne gruppe til at være fysisk aktive forsøger projektet at sikre et sundt vægttab og forebygge udviklingen af livsstilssygdomme, herunder diabetes.

 

Oversigt over de fire Julemærkehjems geografiske placering. 

 

Forud for projektet vil personalet på Julemærkehjemmene tilbydes en livrednings- og svømmetræneruddannelse, således de er klædt på til at give børnene sjove, motiverende og udfordrende oplevelser i vand. Dette tiltag skal blandt andet være med til at motivere børnene til at fortsætte deres aktive livsstil i klubregi efter endt Julemærkehjems-ophold.  

 

Efter 10 uger på Julemærkehjemmene vil familien, i samarbejde med Julemærkehjemmet og Dansk Svømmeunion, sættes i kontakt med en svømmeklub i familiens nærområde. I den forbindelse har Dansk Svømmeunion brug for klubber i hele landet, der vil være med til at finde det rette hold og give børn fra Julemærkehjemmene en tryg opstart i deres nye svømmeklub.

 

Støtte fra Novo Nordisk

Novo Nordisk AquaFit er støttet af Novo Nordisk og kommer til at forløbe over en tre-årig periode fra juni 2016. Indsatsen vil bestå af en række forskellige aktivitetsdage med fokus på at give børnene gode oplevelser med aktiviteter i vand. Disse aktiviteter vil eksempelvis være AquaChamp-mærkesvømning, livredning og vandpolo og derved både udfordre børnenes svømmetekniske egenskaber, men også give dem indblik i en lang række andre vandaktiviteter.

Dansk Svømmeunion ser frem til det kommende samarbejde med både Novo Nordisk og Julemærkehjemmene og glæder sig til at komme i gang med projektet.
 


Børnene får lov til at afprøve forskellige vandaktiviteter - eksempelvis vandpolo.

 

Skal jeres svømmeklub være med i projektet?

Synes I Novo Nordisk AquaFit lyder som et relevant og spændende projekt, og kunne I have lyst til at give disse børn nogle herlige oplevelser med vand – både under og efter deres ophold på Julemærkehjemmene – så kontakt:

 

Mette Skat Nielsen, udviklingskonsulent, e-mail: msn@svoem.dk, mobil: 29 16 04 23, telefon: 44 39 44 81.Har du også læst?
Hvordan gør vi EM i svømning 2017 endnu bedre?

Nyt projekt: Novo Nordisk AquaFit skal få børn fra Julemærkehjemmene ud i landets svømmeklubber

Gode råd om betaling i udlandet

Fakta om EM i svømning 2017

Danmarks Idrætsforbund udbyder en ny runde af coachinguddannelsen

Kursustilmelding – vi har stadig ledige pladser

Drukneulykker i forbindelse med dykning i svømmeundervisningen

Klasserne svømmede langt i maj

Motiverede svømmeklubber udvalgt til at afprøve fastholdelseskoncept for børn og unge


 


Cookieindstillinger