0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...


Hjælpetræneruddannelsen bliver aldersopdelt

Af: Lene Madegaard, udviklingskonsulent

Læs her om flere af Dansk Svømmeunions kurser og uddannelser – herunder Hjælpetræneruddannelsen – som afholdes i sommeren og efteråret 2015.


I Dansk Svømmeunion har vi de senere år erfaret, at aldersspredningen på Hjælpetræneruddannelsen har været stor og derfor har givet nogle udfordringer i forhold til læringen på kurserne. Derudover har mange klubber nævnt for os, at de savner et tilbud til hjælpetrænere, som endnu ikke er fyldt 16 og dermed kan deltage på Svømningens Grunduddannelse.
På baggrund heraf har Dansk Svømmeunion valgt at aldersopdele Hjælpetræneruddannelsen i to. Vi tilbyder Hjælpetræneruddannelse for 12-14 årige og Hjælpetræneruddannelse for 15–16 årige.

Kurset for hjælpetrænere, der er fyldt 12 år, er for dem, som har lyst til at få viden om rollen som hjælpetræner. Udgangspunktet er børns forskellighed og behov for fysisk og kommunikativ støtte i og omkring vand, og vi lægger derfor vægt på, at deltagerne kan forholde sig til deres rolle og funktion som hjælpetræner.

Det andet kursus er for hjælpetrænere, der er fyldt 15 år og som har lyst til at videreudvikle deres viden og kompetencer i rollen som hjælpetræner.
På dette kursus lægger vi vægt på, at deltagerne kan reflektere over deres rolle og funktion som hjælpetræner. Desuden lægger vi vægt på, at deltagerne kan anvende deres viden om vandbasis og børns sansemotoriske og psykologiske udvikling. Deltagerne skal selvstændigt kunne anvende kommunikation og feedback i deres funktion som hjælpetræner i og omkring vand.

Kurserne er opbygnings- og indholdsmæssigt meget ens, det er derfor alderen der er afgørende for, hvilket kursus man tilmelder sig. Man skal ikke have det ene kursus for at tage det andet.

Hjælpetrænerkurserne afholdes lokalt i den enkelte klub og meget gerne i et samarbejde mellem naboklubber. Dansk Svømmeunion stiller materialer og instruktører til rådighed, så hvis jeres klub har lyst til at afholde et Hjælpetrænerkursus, så kontakt os endelig på kursus@svoem.dk
Der afholdes et Hjælpetrænerkursus 12–14 år i Kalundborg 22. august 2015Svømningens Grunduddannelse og Svømningens Træneruddannelse
Hvad angår Svømningens Grunduddannelse og Svømningens Træneruddannelse er der i efteråret 2015 i skrivende stund planlagt nedenstående.

Svømningens Grunduddannelse tilbydes fire steder i landet:
29. august 2015 i St. Heddinge
5. september 2015 i Kalundborg
12. september 2015 i Esbjerg
19. september 2015 i Nørresundby  

Svømningens Træneruddannelse tilbydes et sted:
5. september 2015 i Esbjerg


Oversigten over de enkelte kurser fremgår af hjemmesiden på www.svoem.org/kurser
Der er stadig ledige pladser.

Officialkurser
Hvad angår officialkurser, så kan vi tilbyde nedenstående kursus:
Stævnesekretær kursus i Aalborg 13. juni 2016


Kursusadministrationen efterlyser lokaler til afholdelse af kurser
Vi har mangel på lokaler til afholdelse af diverse kurser. Hvis jeres klub kan være os behjælpelig med lokaler til afholdelse af kurser, må I meget gerne kontakte os herom på: kursus@svoem.dk

For spørgsmål i øvrigt henvises til sekretær Margit Beckmann på telefon: 44 39 44 50.Har du også læst?
Dansk Svømmeunions medlemstal vokset med 7.408 medlemmer fra 2013 til 2014

Hjælpetræneruddannelsen bliver aldersopdelt

For trænere der vil coache

AquaKonference 2015

Kør foråret i møde i en helt ny bil

AquaCamps er i rivende udvikling

Svømmeinstruktør: Ikke-vandtilvænnede børn skal føle tryghed

Klar til endnu en sæson for åbent vand-udviklingslandsholdet

Nyt fra Sportsafdelingen

Ny landstræner på plads i dansk svømning


 


Cookieindstillinger