0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sådan går duo fra historisk stærkt juniorlandshold ind til Danish Open

10-04-2024

Jonas Gaur har debut som senior, mens Karoline Kjelstrup jagter sit tredje europæiske juniormesterskab på stribe.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Dansk svømmesport har i flere år været beriget af unge, motiverede svømmere. I sommer kulminerede det med et historisk landsholdsresultat til EM for juniorer, hvor individuelle præstationer og holdkapper bragte masser af sølvtøj til Danmark.

 

Jonas Gaur fra AGF Svømning og Karoline Kjelstrup fra Aalborg Svømmeklub var begge en del af det stærke juniorlandshold, og førstnævnte svømmer i år sit første Danish Open som senior.

 

”Det bliver en helt anden konkurrence, end det har været hidtil. De andre år har det handlet om at få kvalifikationen til juniormesterskaberne i hus, men kravtiderne til seniormesterskaberne er skrappere, og det kræver noget mere. Det har jeg forberedt mig på sammen med min træner, og jeg håber, jeg kan sætte nogle gode løb sammen og give mig selv muligheden for at svømme endnu hurtigere senere på sæsonen til et stort mesterskab – forhåbentlig EM,” siger Jonas Gaur.

 

Den 19-årige brystsvømmer vil forsøge at bygge videre på sin gode langbanesæson fra i fjor, og kulminerer det med en EM-kvalifikation, vil det betyde rigtig meget for AGF-svømmeren.

 

”Jeg har lært meget og er sindssygt glad for at have været en del af juniorlandsholdet, men jeg har altid haft et mål om også at være med på den helt store scene. Så det vil være en stor drøm, der går i opfyldelse, hvis jeg bliver en del af landsholdet til EM,” siger Jonas Gaur.

 

Jonas Gaur med sin sølvmedalje i hånden fra VM Junior 2023, 50m brystsvømning.

 

SvømDanmarks landsholdschef håber ligeledes, at Gaur og rigtig mange andre seniorer – unge såvel som ældre – præsterer på et niveau, der gør dem aktuelle i EM-sammenhæng. I år har landsholdsaktiviteten nemlig et større formål.

 

”EM på langbane bruger vi til at præsentere – forhåbentlig – en masse svømmere for international svømning. For nogle bliver det en øjenåbner, mens andre allerede har niveau til at gøre sig gældende i semifinaler og finaler samt at svømme med om medaljerne. Vi håber at få et stort hold med, og at vi starter rejsen mod OL i 2028 og 2032 på en god måde,” siger Thomas Stub.

 

Lærerige oplevelser og sammenhold på tværs af svømmesporten

Når SvømDanmark prioriterer at deltage med juniorlandshold til mesterskaber såsom EM og nordiske mesterskaber, skal det i høj grad ses ud fra udviklingsperspektiv. For når man er blandt de bedste, hvis ikke dén bedste på sin alder i Danmark, kan det være inspirerende at komme ud at blive matchet mod jævnaldrende, der har samme niveau.

 

”Konkurrencen i Europa er benhård – også for juniorer. Derfor er det godt, at de bedste danske juniorer kommer ud og måler sig mod Europas bedste, får fælles holdoplevelser og dermed bliver bedre forberedt til seniorkarrieren, der venter,” siger Thomas Stub.

 

Karoline Kjelstrup var i finalen på 200m medley ved EM Junior 2023. Her er hun i aktion til DM Junior.

Foto: SvømDanmark.

 

Karoline Kjelstrup fra Aalborg Svømmeklub var ligesom Jonas Gaur en del af juniorlandsholdet sidste sommer, men modsat ham er hun fortsat junior. Det betyder, hun for tredje år i træk har mulighed for at kvalificere sig til europamesterskaberne for juniorer.

 

”Jeg har EM Junior i sigte, fordi det er et utrolig fedt stævne med højt niveau. Det giver god erfaring og læring, som jeg kan tage med videre, og så er fællesskabet på juniorlandsholdet helt specielt, fordi man kommer meget tæt på hinanden. Man ser både op- og nedturene, og hvordan den enkelte arbejder med de forskellige oplevelser, og det lærer man rigtig meget af,” siger Karoline Kjelstrup, som i fjor var i finalen på 200 meter medley.

 

Om Jonas Gaur, Karoline Kjelstrup og alle de andre danske deltagere finder vej til et af sommerens internationale mesterskaber, kan du holde øje med under Danish Open. Udtagelseskriterier og kravtider finder du nemlig i vores officielle magasin, som du kan læse og downloade gratis.

 


 


Cookieindstillinger