0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Dødsfald: Lars Bo Larsen

04-04-2024

Dansk svømning har mistet en af sine helt store ildsjæle. Lars Bo Larsen sov ind skærtorsdag efter et længere kræftforløb.

Af: Allan Nyhus, direktør

Man skulle bare sige Lars Bo, så vidste alle i dansk svømning hvem man talte om. I nærmest en menneskealder var Lars Bo engageret i svømningen. Som cheftræner, som underviser og som klubkonsulent.  

 

 

Meget sigende for Lars Bo og hans engagement i dansk svømning, overtog han hele to regioner da han startede i Dansk Svømmeunion (som vi hed dengang) den 1. juni 2011. Og siden da var Lars Bo manden som alle svømmeklubber i Midt- og Nordjylland (og resten af Danmark i øvrigt) lærte at kende, før eller senere. For henvendte klubberne sig ikke selv, skulle Bo nok henvende sig til dem og spørge om de havde brug for hjælp. For Bo brændte for svømningen, for foreningerne, for de frivillige og for at alle skulle have et liv med vand. Han brændte for konkurrence og for bredde.

 

Bo var igennem 20 år cheftræner i Herning Svømmeklub inden han startede i Dansk Svømmeunion, ligesom han i mange år underviste i svømning på institut for Folkesundhed – Idræt, på Aarhus Universitet. Det sidstnævnte et perfekt setup for Bo, for så kunne han præge de unge idrætsstuderende til et liv i den sport han elskede så højt.

 

Som først bestyrelsesmedlem og nu direktør i SvømDanmark møder jeg ofte trænere, svømmere, klubbestyrelser, frivillige, ansatte eller på en eller anden vis personer med engagement i dansk svømning, og det har været mere reglen end undtagelsen at de kunne fortælle en røverhistorie eller to om Lars Bo. De havde måske haft ham som træner, som underviser eller de havde fået hjælp af ham til at udvikle svømningen og klubben. Alle kunne de samtidig fortælle om Bos kæmpe engagement og hjælpsomhed. Noget vi også kunne mærke helt over på kontoret i Brøndby.

 

Lars Bo residerede som bekendt i Ikast, som i folkemunde i Brøndby gik under betegnelsen ”Den Jyske Ambassade”. Men det var præcis det, Lars Bo var. Han var ambassadør for svømningen, som han repræsenterede på fineste vis med sin store viden og kæmpe engagement. Og han gjorde det så længe han kunne. Det var i sommeren 2022 Bo første gang mærkede noget ikke var som det skulle være, men alligevel fortsatte han i Svøm og var nærværende overfor klubber, frivillige, kollegaer og dansk svømning til det sidste. Som det altid vil være, når et menneske bliver revet bort for tidligt, midt i sin bedste alder, sidder man med en enorm følelse af uretfærdighed. Vi kommer til at savne Lars Bo. Men vi skal også gøre vores til at holde Lars Bos minde i live og kæmpe for foreningerne, for ildsjælene, for svømningen. I sin sidste besked til sine kollegaer skrev Lars Bo følgende:

 

Når jeg ikke er her mere, må i godt være kede af det men ikke for længe. Så må I hellere tage fat i nogle af de oplevelser vi har haft sammen og fortælle lidt røverhistorier om mig og så grine af det. Så der forhåbentligt dukker nogle gode minder op. GO SVØM DANMARK !!!!”

 

Og det synes jeg vi skal holde ham op på. Dele alle de gode oplevelser, røverhistorierne, de gode minder og gode grin. Sådan ærer vi Lars Bo bedst. Du er derfor velkommen til at dele dine oplevelser med Lars Bo, et minde eller en god røverhistorie. Det kan du gøre her. Vi deler efterfølgende historierne med Lars Bos familie, så de også får mulighed for at læse alle de gode minder og historier. 

 

Bisættelsen finder sted fra Fonnesbæk Kirke, Ikast, fredag den 5. april kl. 13.00. Istedet for blomster ønskede Lars Bo et beløb til sin søn Christians uddannelseskonto via mobilepay-box: 3029KW "mrk. Christian". 


Læs også mindeord fra SvømDanmarks formand Pia Johansen


 


Cookieindstillinger