0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Mindeord Lars Bo Larsen

29-03-2024

Mindeord om Lars Bo Larsen fra SvømDanmarks formand Pia Johansen

Af: Pia Johansen, bestyrelsesformand

Kære Lars Bo.

 

Du har om nogen tegnet SVØM i både Midt og Nordjylland igennem rigtig mange år. Allerede inden du startede som udviklingskonsulent i 2011, havde de mange år som cheftræner i Herning gjort dig kendt i det meste af SvømmeDanmark, og særligt i Jylland, hvor dit netværk blev enormt.

 

Jeg husker tydeligt et af vores første møder. Ved årsmødet i region Midtjylland samlede du masser af frivillige af enhver slags. Silkeborgs klubhus var fyldt til bristepunktet og du var i dit es som den entusiastiske, imødekommende og altid enormt positive mødeleder. Der blev snakket regionsstævner og planer for det kommende år og du havde fået Lystrup Svømmeklub til at fortælle om deres succes med vandpolo. Stemningen blandt alle tilstedeværende var på en gang opstemt og hyggelig. I de følgende år, hvor jeg lærte dig, Lars Bo, bedre at kende, blev det tydeligt for mig, hvor højt værdsat du var af alle.

 

Vi blev fortrolige på en trist baggrund. En solrig septemberdag i 2018 stod Silkeborg Svømmeklub pludselig i en meget svær situation, uden cheftræner. Jeg var dengang en ret ny formand i Silkeborg. Men da du hørte om vores tab, ringede du selvfølgelig omgående for med støtte og opbakning at tilbyde din hjælp, selvom klokken for længst havde slået aftensmad og familietid hjemme i Ikast.

 

Du fulgte også op i tiden efter, igen og igen, og igen, hvor bl.a. samme spørgsmål gentog sig: ”Hvordan har du det, hvad har du brug for”. Ja, du blev faktisk lidt kontant i forsøget på at overtale mig til, at jeg ikke kun fokuserede på at hjælpe klubben og svømmerne videre, men også selv fandt en vej. TAK Lars Bo for din venlige og bestemte insisteren. Det blev på mange måder afgørende for alt det, jeg senere har skullet tackle.

 

Lars Bo, du var en mester i at hjælpe klubber til større fællesskab. Adskillige jyske klubber har med dig på sidelinjen lært, hvordan man afholder et svømmestævne, så mange klubber nu, ud over regionsstævner, f.eks. også kan afvikle eget klubmesterskab.

 

En anden betydningsfuld indsats var, da du i 2020 stod i spidsen for at etablere hele to formandsnetværk i Midtjylland. At være formand for en svømmeklub er både et stort og især mangeartet ansvar. Det gør virkelig en kæmpe forskel, at formænd på tværs af klubber kender hinanden, kan inspirere og hjælpe hinanden. Jeg har virkelig værdsat at være en del af et af de fællesskaber, du har sat i søen. Det har skabt grobund for masser af uformelle og givende samtaler mellem formænd på tværs af klubber. Det skal vi holde fast i og gøre mere af!

 

Lars Bo, TAK for din loyalitet overfor mig efter, at jeg i 2021 blev valgt som formand for SVØM. Vores relation blev en anden. Men stadig fortrolig. 

 

Som den eneste tiltalte du mig konsekvent som “formand”. Med dit glade gavtyvesmil og dine tindrende øjne blandet med påtaget alvor mødte du mig altid med et “dav formand”. Og efter et par sætninger, fik du igen lige flettet et ”formand” ind. Den ting blev vores.

 

Kære Lars Bo. Tak for alle oplevelserne, og for at du, sammen med alle os andre, altid har bidraget med hele dig og kæmpet for at gøre dansk svømning til det bedste sted at være. Vi vil savne dig, men samtidig vil vi være taknemmelige for at du blev en del af SVØM og vi en del af dig.

 

Æret være Lars Bo´s minde.

Du kan også dele dine oplevelser med Lars Bo, et minde eller en god røverhistorie. Det kan du gøre her. Vi deler efterfølgende historierne med Bos familie, så de også får mulighed for at læse minderne og de gode historier.

 

Bisættelsen finder sted fra Fonnesbæk Kirke, Ikast, fredag den 5. april kl. 13.00. Istedet for blomster ønskede Lars Bo et beløb til sin søn Christians uddannelseskonto via mobilepay-box: 3029KW "mrk. Christian".


 


Cookieindstillinger