0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Endnu en dansk holdkap kvalificerer sig til OL uden at svømme

18-02-2024

Resultaterne ved VM i svømning flasker sig og sender dansk holdkap tæt på sommerens Olympiske Lege i Paris.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Den dansk holdkap i 4x100 meter holdmedley er kvalificeret til OL i Paris. Det står klart efter dagens heats og finaler til verdensmesterskaberne i svømning, hvor dansk svømmesport ikke engang var i aktion. 

 

Som tilfældet var for en uge siden, da 4x100m fri-holdkappen kvalificerede sig til OL, skal vi igen tilbage til VM i sommer for at forstå holdkappens kvalifikation. 

 

Her præsterede den danske kvartet bestående af Julie Kepp Jensen, Thea Blomsterberg, Helena Rosendahl Bach og Signe Bro at svømme 4.03.33 på 4x100m holdmedley. Tiden var 14. hurtigst af alle nationer. 

 

Efter søndagens løb ved det igangværende verdensmesterskab i Doha står den danske holdkap noteret for den 16. hurtigste tid på 4x100 meter holdmedley fordelt over de to verdensmesterskaber. 

 

De nationer, som er noteret for de 16 hurtigste tider fordelt over VM i Japan og VM i Doha, tildeles en nationsplads til OL 2024.

 

Hvilke kvinder, der kommer til at repræsentere Danmark i holdkappen i Paris (hvis Danmarks Olympiske Komité (DIF) officielt udtager holdkappen), står dog først klart efter kvalifikationsperioden, der løber til og med Danish Open den 11.-14. april. Køb billetter til Danish Open her - begrænset antal. 

 

Sikkert er dog, at vi kan lykønske de fire VM-svømmere fra i fjor, som sikrede den danske nationsplads. Stort tillykke til svømmerne, deres daglige trænere og klubber. 

 

 

Om kvalifikation af holdkapper til OL 

De 16 hurtigste nationer på de enkelte holdkapper ved VM i Japan 2023 og VM i Doha 2024 kvalificerer sig til OL i Paris. 

 

For hver kvalificeret holdkap har den enkelte nation mulighed for at udtage maksimalt to yderligere svømmere til at være en del af holdkappen (Relay-Only Athletes). Disse svømmere behøver hverken at have individuelt A- eller B-krav for at være en del af holdkappen. Individuelt kvalificerede svømmere kan også være en del af holdkappen.

 

Det er Danmarks Olympiske Komité (DIF), der udtager svømmere og holdkapper til OL.  

 

Læs mere om kvalifikationen til OL og reglerne her

 


 


Cookieindstillinger