0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danmarks bedste svømmere dyster i et bassin beklædt af ild

12-12-2023

Torsdag bliver der sat nye standarder for afholdelsen af DM i svømning.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Læs den udsendte pressemeddelelse her.

 

 

En kæmpe svømmefest.

 

Det er, hvad atleter, trænere, klubber, frivillige og svømmefans har i vente denne uge, når danmarksmesterskaberne runder årets kortbanesæson af. 

 

Lokalarrangør, GTI Swim, afholder i samarbejde med SvømDanmark mesterskaberne, og fra lokalhold er der lagt et beundringsværdigt arbejde i at skabe uforglemmelige konkurrencedage. 

 

”Deltagere og tilskuere skal glæde sig til fire exceptionelle mesterskabsdage. Stort set alle Danmarks bedste svømmere stiller til start og krydret med internationalt stjernestøv, er der garanti for medrivende oplevelser. GTI Swim har i flere år vist sig som en kompetent lokalarrangør for dansk svømmesports nationale events, og i år har de valgt at hæve barren yderligere. Jeg vil opfordre alle til at bakke op og suge det hele til sig, for der er lagt ualmindeligt mange frivillige timer i afholdelsen,” siger direktør i SvømDanmark, Allan Nyhus. 

 

Hjemmebanefavorit ser frem til ny mesterskabskulisse 

Frederik Møller fra GTI Swim er forsvarende danmarksmester på 100 meter medley og stiller til start med to friske danske holdkaprekorder i bagagen. Han er del af SvømDanmarks udviklingslandshold og deltog i sommer ved EM U23. 

 

Han er ikke i tvivl om, det nye setup kommer til at give et kæmpe boost. 

 

”En stemningsfyldt kulisse er bare mere motiverende end en mere eller mindre tom hal. Jeg har været til et par internationale stævner, hvor der er fuld smæk på med lyd, lys og effekter, og for mig personligt giver det et ekstra kick i forhold til at præstere mit maksimale. Med tilskuernes, seernes og klubbernes opbakning er jeg sikker på, dagene kommer til at byde på flere store præstationer, og forhåbentlig leverer jeg også selv nogle stærke resultater,” siger Frederik Møller. 

 

 

Hyldest til atleter med dual career 
Siden sommeren 2018 har SvømDanmark i forbindelse med danmarksmesterskaberne på langbane i svømning hædret de atleter, der lykkes med at kombinere en uddannelse og svømning på højeste nationale niveau. Grundet flytning af DM Langbane denne sommer til DM-ugen i juni, foregår hædringen under DM Kortbane. Hædringen finder sted lørdag den 16. december klokken 16.45. 

 

Billetsalg til finalerne 

Danmarksmesterskabernes indledende heats er gratis at overvære fra tribunen i Greve Svømmehal. Det kræver dog billet at få adgang til finalerne, hvor danmarksmestrene kåres. Billetterne blev frigivet i november, og det er fortsat muligt at erhverve sig billetter til de enkelte finaleafsnit eller en partoutbillet gældende til alle finaler. 

 

Læs mere, og køb din DM-billetter her

 
Det praktiske om danmarksmesterskaberne 
DM på kortbane afholdes fra torsdag den 14. til søndag den 17. december i Greve Svømmehal. De indledende heats starter alle dage klokken 09.30, mens finalerne starter klokken 17.00. Mesterskaberne kan overværes fra tribunen eller livestreames. 

  • Livestream gratis på YouTube (husk at abonnere på kanalen)  
  • Startlister og programmer – klik her

 

Årets bløde pakke. Glæd en svømmer eller en dansk svømmefan med SvømDanmarks officielle

landsholdsbadehætte - find den her


 


Cookieindstillinger