0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Historisk duet gør comeback og skal til EM i kunstsvømning

31-05-2023

Europamesterskaber afholdes i år som en del af European Games.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Mia Heide og Karoline Christensen gjorde, hvad ingen danske kunstsvømmere havde gjort i 27 år – nemlig at kvalificere sig til EM i kunstsvømning i 2022 (tidligere synkronsvømning).

 

Nu står duetten så overfor endnu et europamesterskab, selvom den ene del af duetten faktisk indstillede sin aktive karriere efter duettens EM-deltagelse i Rom i sommer.

 

 

Kort om duettens genopståen

Mia Heide indstillede sin aktive karriere efter EM i Rom 2022. Herefter fik Karoline Christensen en ny duetmakker, som desværre er blevet skadet. Det betød, at Karolines sæson stort set var forbi, men så trådte Mia Heide altså til - og nu står duetten overfor endnu et EM og European Games 2023. Kunstsvømmerne repræsenterer til daglig Gladsaxe Svømmeklub.

 

Fra venstre: Mia Heide og Karoline Christensen.

Foto: SvømDanmark.

 

Kort om European Games

European Games (det europæiske OL) afholdes hvert fjerde år. Det er tredje gang, der afholdes European Games. I år foregår mesterskaberne i Krakow i Polen med konkurrencer i 29 sportsgrene fra 21. juni til 2. juli.

 

Kunstsvømning er del af European Games, og i år har det europæiske svømmeforbund (LEN) valgt at afholde europamesterskaberne i kunstsvømning i forbindelse med konkurrencerne.

 

170 atleter fra 20 lande deltager i kunstsvømningskonkurrencerne, som foregår fra den 21. til den 25. juni i Oswiecimvandsportscenter (cirka 70 km. fra Krakow).

 

Kunstsvømmerne er udtaget af Danmarks Idrætsforbund (DIF) efter indstilling af SvømDanmark, der er ansvarlig for kunstsvømningssporten i DIF-regi.


 


Cookieindstillinger