0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Hvad der ikke er sket i 27 år, har duet formået at gøre på mindre end tre år

09-08-2022

Ikke siden 1995 har Danmark været repræsenteret ved EM i kunstsvømning.

Af: Klaus Bach Christensen

Læs den udsendte pressemeddelse her.

 

Mange atleter jagter hele karrieren en international kvalifikation – uden at opnå den vel at mærke. Kunstsvømmerne Mia Heide og Karoline Christensen fra Gladsaxe Svømmeklub skulle bruge knap tre år.

 

”Det lyder vildt, og det er gået utrolig hurtigt. Med til historien hører dog, at vi tidligere hver for sig har dyrket kunstsvømning på et højt niveau,” siger Karoline Christensen.

 

For tre år siden havde begge kunstsvømmere faktisk indstillet sig på, at karrieren på topplan var ovre, og de nu ønskede at give deres viden og glæde for sporten videre som trænere. Tilfældigt stødte de på hinanden i Gladsaxe, efter Karoline Christensen søgte et trænerjob hos Mia Heide i svømmeklubben.

 

”Da jeg først så Karolines ansøgning, var jeg 100 % indstillet på, at hende skulle jeg ansætte. Kort efter begyndte vi at joke med, om vi skulle danne duet – og det blev så hurtigt til virkelighed. Siden har vi trænet meget intensivt, og det er klart årsagen til, vi er nået så langt på så kort tid,” siger Mia Heide.

 

Duetten har siden etableringen i 2019 vundet det danske mesterskab i fri og teknisk duet samtlige gange, og som optakt til europamesterskaberne har de deltaget i flere internationale konkurrencer − blandt andet finalen i World Series i Athen som de første danskere nogensinde.

 

Mia Heide til venstre og Karoline Christensens til højre - begge fra Gladsaxe Svømmeklub.

Foto: Privat foto.

 

Løbende har duetten udviklet sine præstationer ved at skrue op for sværhedsgraden og lægge nye lag på deres koreografier. Det har Karoline Christensens tidligere italienske træner blandt andet hjulpet med, og duetten føler sig godt rustet til deres EM-debut.

 

”Jeg føler, vi er parate. Vi har i hvert fald gjort alt, hvad vi kan og trænet rigtig meget hver uge,” siger Karoline Christensen og suppleres af Mia Heide.

 

”Vi håber at svømme to fejlfrie duetter, hvor vi er synkrone fra start til slut og lykkes med de ting, som vi har øvet igennem så lang tid. Det er den målsætning, som vi går ind til mesterskaberne med.”

 

1995 var året, hvor Danmark sidst var repræsenteret ved et EM med kunstsvømmere. Dengang hed det synkronsvømning, og der var det Anette Borregaard og Anja Yde Poulsen fra Thisted, som udgjorde den danske duet.

 

Det praktiske om EM i kunstsvømning

Hvordan det kommer til at gå Danmarks bedste duet, kan du følge, når de svømmer fri duet den 12. august og teknisk duet den 15. august. Begge discipliner har start 09.30 og kan ses live på DR 2.

 

På vores egne kanaler kommer vi til at følge konkurrencerne tæt, så hop endelig ind og følg med på Svømmesport, Instagram og Facebook. Ligeledes kan du følge med på duettens egen platform.

 

Læs mere om EM i kunstsvømning på det officielle website. Se programmet for konkurrencerne her.

 

Kort om kunstsvømmerne

Mia Heide på 29 år og Karoline Christensensen på 23 år udgør sammen kunstsvømningsduoen. Mia Heide er uddannet ingeniør og skriver i øjeblikket en ph.d. om måling af bæredygtighed. Karoline Christensen læser til ingeniør på Danmarks Tekniske Universitet.

 

De er begge en del af Gladsaxe Svømmeklub, hvor de ugentligt træner mellem 15-20 timer.

 

Duoen mødte hinanden for mindre end tre år siden, efter Karoline Christensen flyttede fra Italien til Danmark. Med til historien hører, at Karoline Christensens er født og opvokset tæt på den norditalienske millionby, Milano.

 

Udvalgte resultater

  • Guld til Hungarian Cup i teknisk duet, 2021
  • Deltagelse i World Series Super Finals i Athen, 2022
  • Nordiske mestre i fri- og teknisk duet, 2022
  • Danmarksmestre tre gange i streg, 2020, 2021 og 2022

 

Ved pressehenvendelser, kontakt da:

  • Pressekontakt, Klaus Bach Christensen på mobil: 28305012 eller mail: kbc@svoem.dk

 


Cookieindstillinger