0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Indholdsrig kickoff-camp for EYOF-kvalificerede svømmere

21-04-2023

Kickoff-campen har budt på alt fra svømmetræning til gennemgang af antidopingregler.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Tre svømmere kvalificerede sig under Danish Open til European Youth Olympic Festival (EYOF). Som forberedende aktivitet har to af dem de seneste dage været samlet i København. I spidsen af træningssamlingen står juniorlandstræner i SvømDanmark, Thomas Stub. 

 

”Pigerne er gået til opgaven med en positiv indstilling. Det har været medvirkende til, at vi hurtigt fik opbygget gode relationer og et stærkt sammenhold, som vi får brug til sommer, når vi i ukendte rammer skal præstere vores bedste og tilbringe mange dage sammen, siger Thomas Stub og uddyber: 

 

”Vurderet på sidste års evalueringer har vi prioriteret at bruge tid med sidste års EYOF-svømmere. De er supergode rollemodeller og kunne hjælpe med at beskrive, hvilken oplevelse der venter. Vi havde et fælles træningspas med dem i går og var efterfølgende ude at spise aftensmad – en meget værdifuld dag.” 

 

 

Foruden svømmetræning og socialt samvær har kickoff-campen budt på et besøg hos Det Nationale Træningscenter (NTC) samt emner såsom biomekanik, sportsernæring og antidopingregler.  

 

Inden sommerens mesterskaber deltager EYOF-holdet i Glasgow International Swim Meet (landsholdstruppen til EM Junior deltager også). Thomas Stub pointerer, at målsætningen med forløbet er at give gode forudsætninger for positive oplevelser til sommer. 

 

Det forventede danske landshold ved EYOF 2023* 

  • Ida Marie Frederiksen, SIGMA Swim 

  • Ida Sohn, Rønne Svømmeklub 

  • Thomas Stub, juniorlandstræner 

 

Hvad er EYOF egentlig? 

European Youth Olympic Festival er en sportsevent for helt unge udøvere fra 10 forskellige sportsgrene. Svømning er én af dem, og konkurrencen kan bedst sammenlignes med den, man møder til et EM Junior – dog på et lavere niveau da svømmerne er yngre. Formålet er at udbrede kendskabet til den olympiske bevægelse samt de olympiske værdier og idealer. 

 

I år afholdes EYOF fra den 22. juli til den 30. juli i den slovenske by Maribor. Kvalifikationskriterierne samt kravtider til EYOF kan findes her

 

*Det er Danmarks Idrætsforbund (DIF), der udtager atleter og stab til EYOF. Den officielle udtagelse finder først sted i løbet af juli, og her forventer SvømDanmark, at de to svømmere udtages. 

 

Foruden de to piger er også Nicholas Castella kvalificeret til EYOF. Herlev-svømmeren deltog i EYOF sidste sommer, hvorfor det i fællesskab mellem trænerstaben i Herlev Svømning og SvømDanmark er besluttet, at Nicholas Castella i stedet for deltager i EM Junior, som han også kvalificerede sig til under Danish Open. 


 


Cookieindstillinger