0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

HEI Svømning slår medlemsrekord

20-04-2023

Nysgerrighed og professionaliseret klubdrift tilskrives medlemsvæksten.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

44,9 %. Det er, hvad medlemstallet i HEI Svømning er steget med fra 2021 til 2022. Efter fremgangen på 265 medlemmer tæller foreningen nu 855 aktive, og det er mere end hundrede flere i forhold til medlemsrekorden tilbage i 2019.

 

”Vi er rigtig glade for, at så mange vælger HEI og foretrækker vores tilbud,” siger Line Ekander.

 

Hun er bestyrelsesmedlem i HEI Svømning og fortæller, at foreningen oplevede medlemsfald i begge sæsoner under coronanedlukningerne. Efter genåbningen var fokus derfor på at fastholde de eksisterende medlemmer og rekruttere nye – to mål som foreningen i høj grad er lykkes med.

 

Medlemmerne strømmede til HEI Svømning i forrige sæson.

Foto: HEI Svømning.

 

Nysgerrighed og professionaliseret klubdrift

I 2021 år valgte svømmeklubbens bestyrelse at ansætte en daglig leder, som på et overordnet plan varetager de daglige aktiviteter og bringer foreningen tættere på medlemmerne, ansatte og frivillige.

 

”Det har været en rigtig god investering. Vi har været bedre til at fylde vores børnehold op, minimeret antallet af klager i mailindbakken, fået mere tid til at lytte til vores medlemmer og i kraft af samtalerne opstartet hold, de har efterspurgt. Det er alt sammen blevet taget rigtig godt imod,” siger Line Ekander.

 

Med inspiration fra Erritsø (Fredericia Svømmeklub) har HEI Svømning startet hold for de yngste børn, der stadig ikke er helt trygge ved vandet. Nu kan de sammen med deres forældre svømme på et søndagshold, hvor de har deres egen voksen med i vandet som hjælpetræner – stadig med fast instruktør på kanten.

 

”Tiltaget har været med til at rekruttere børnemedlemmer, som nok aldrig var blevet meldt ind. I stedet opnår de den nødvendige tryghed på holdet og får lyst til at fortsætte selv på et af vores børnehold. Succesen kan aflæses direkte i vores medlemstal, da vi har fordoblet antallet af medlemmer i alderen 0-6 år det seneste år,” siger Line Ekander.

 

Læs også: Munkebo Svømme- & Kondiklub 72 svømmer atter i medlemmer.

 

Målet er fortsat at udvikle og forbedre sig

Mens nogle ville sætte sig godt til rette i saunaen og glæde sig over den 9. største procentvise medlemsfremgang i 2022 blandt SvømDanmarks medlemsklubber, er de kun lige begyndt hos HEI.

 

Foreningen ønsker nemlig at blive endnu bedre til at fastholde sine mange børnemedlemmer, når de bliver teenagere.

 

”Vi har haft for få tilbud til de svømmere, der er vilde med vand, men ikke ønsker at bliver en del af vores konkurrenceafdeling. Til dem har vi startet Aqua-Teen, som er et hold, der går på tværs af hele Aarhus Swim,” siger Line Ekander og uddyber:

 

”Som fast procedure afholder vi nu også exit-samtaler med alle konkurrencesvømmere uanset alder. Her præsenteres de for muligheden for at fortsætte på Aqua-Teen, hvor de eksempelvis kan bruge vores fine styrketræningslokaler – under supervision – og svømmetræne i det omfang, der passer dem på tværs af én af vore fire klubber i Aarhus Swim. Dermed fastholder de ikke bare adgangen til træning, men også de stærke sociale fællesskaber, som vi bygger i foreningen. Det er en stor gevinst for de unge at komme på disse hold.”

 

Daglig leder i HEI Svømning, Preben Jacobsen, med svømmehallen i baggrunden.

Foto: HEI Svømning.

 

Opstarten af Aqua-Teen har været med til at øge antallet af 13-18-årige medlemmer, og holdet tæller cirka 20 medlemmer. Bestyrelsens mål er at øge det antal yderligere, hvilket både bestyrelse og foreningens trænere allerede er i fuld gang med.

 

Vil du vide mere om HEI Svømning, kan du besøge deres hjemmeside eller Facebookprofil.


 


Cookieindstillinger