0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Store satsninger bærer frugt: Munkebo Svømme- & Kondiklub 72 svømmer atter i medlemmer

30-03-2023

Svømmeklubbens medlemstal steg med 54,3 procent i 2022.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Et break fra bassinkanten og en stund i klublokalet kan være givet godt ud for klubudviklingen. Det har de i hvert fald erfaret hos Munkebo Svømme- & Kondiklub 72, hvis medlemstal steg fra 591 i 2021 til 912 i 2022. 

 

Stigningen på 321 medlemmer svarende til 54,3% procent skyldes to store satsninger fra svømmeklubbens side, som blev sat i værk under en uforudset – men set i bakspejlet – værdifuld pause.

 

”Tiden, hvor vi var lukket ned fra politisk side, brugte vi i bestyrelsen på at kigge os selv i øjnene. For var vi egentlig gode nok til at fortælle, hvem vi er, hvad vi kan og hvad vi kan tilbyde? Det var en vildt god læringsproces, som gjorde, at vi søsatte to – for vores forening – store satsninger, der heldigvis viste sig at bære frugt,” siger formand Aslak Lund.

 

I krig på Facebook

En af satsningerne er at synliggøre Munkebo Svømme- & Kondiklub 72s i lokalmiljøet, hvorfor foreningen gik i krig på Facebook. Kampen om brugernes engagement og opmærksomhed føres af en ansat livredder, der er ved at uddanne sig inden for marketing. 

 

”De sociale medier virker enormt godt til at vise, hvad det vil sige at være medlem hos os. Vi bruger vores Facebookside til at fortælle om de gode foreningshistorier og markedsføre vores hold. Det har fået medlemmerne tilbage og trukket nye til – ligesom det har hjulpet os med at fylde ledige pladser på eksisterende hold ud,” forklarer Aslak Lund.

 

I den østfynske svømmeklub hitter særligt babysvømning og holdene i svømmeskolen. Et par andre populære hold er klubbens familiehold, hvor hele familien kan svømme sammen, samt Challenge-holdene, som er for unge, der på underholdende stifter bekendtskab med forskellige typer af vandaktiviteter.

 

Foto: Munkebo Svømme- & Kondiklub 72.

 

Trænerne er den vigtigste ressource 

Indsatsen på Facebook har fået den vandglade lokalbefolkning til at flokkes mod svømmeklubben. Tilstrømningen af medlemmer har klubben været gearet til at tage imod på grund af den anden store satsning.

 

”I kølvandet på coronanedlukningen oplevede vi et stort fald i antal medlemmer. Vi valgte dog at fastholde stort set samtlige trænere i håbet om, at satsningen på Facebook og Danmarks genåbning ville få gamle og nye medlemmer til. Det skete, og med fastholdelsen af vores trænere var vi parate til at byde de valfartende medlemmer inden for,” siger Aslak Lund.

 

Om den flotte medlemsvækst pointerer formanden også, at svømmeklubben har en god strategisk beliggenhed uden den store konkurrence fra omkringliggende klubber. Derudover er det meget almindeligt, at alle i Kerteminde Kommune lære at svømme i en tidlig alder.

 

Foto: Munkebo Svømme- & Kondiklub 72.

 

Kommer ikke til at presse trænerne

Med flere ventelister synes endnu et medlemsboom muligt, men det er Munkebo Svømme- & Kondiklub 72 ikke så optaget af. Klubbens trænere er nemlig alle frivillige, så klubben kommer ikke til at drive rovdrift på dem.

 

”Vi har stort set udnyttet vores vandtid, men vi kunne nok få noget mere i dagenes ydertimerne. Vi kommer dog ikke til at forlange, at vores trænere skal stå på kanten en søndag eftermiddag eller en torsdag aften, hvis ikke selv de udtrykker ønske herom,” siger Aslak Lund og uddyber:

 

”Det vigtigste er at være tro mod vores trænere og tilbyde vores medlemmer et produkt, som vi er stolte af.” 

 

Vil du vide mere om Munkebo Svømme- & Kondiklub 72, kan du besøge deres Facebookside eller hjemmeside.


 


Cookieindstillinger