0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

SvømDanmark etablerer landshold for rygsvømmende politikere

01-04-2023

For det rygsvømmende landshold venter en event camp i påskedagene, hvor Folketinget alligevel holder fri.

Af: Klaus Bach Christensen, kommunikationskonsulent

Hvorfor træne børn og unge i en disciplin, som flere politikere allerede mestrer til fulde?

 

Det er konklusionen på en netop offentliggjort rapport, hvor SvømDanmark sammen med landets svømmetrænere og relevante fagpersoner har undersøgt mulighederne for at højne niveauet i dansk rygsvømning.

 

Den nordiske rekordholder på 100m ryg, Mie Ø. Nielsen, hilser det nye rygsvømmende landshold velkommen.

Foto: Patrick Kraemer.

 

”Rapportens analyser viser, at politikerne har en – uovertruffen – evne til at rygsvømme. På et splitsekund kan politikere accelerere over i rygsvømmende svar, og det gælder uanset, om samtalen falder på den mangelfulde skolesvømning i folkeskolen eller offentlige institutioners udflugter til havet og søer uden personale med undervisningsfærdigheder ved åbent vand,” siger direktør i SvømDanmark Allan Nyhus og uddyber:

 

”De evner inden for rygsvømningsdisciplinen skal dansk svømmesport drage fordel af, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi i dag kan præsentere vores nye landshold for rygsvømmende politikere.”

 

En af Danmarks bedste rygsvømmere gennem tiden, Mie Ø. Nielsen, hilser det nye rygsvømmende landshold velkommen. OL-bronzevinderen fra Rio og den nordiske rekordholder på 100 meter rygsvømning pointerer også, at hun måske kunne have lært noget af disciplinens bedste.

 

”De har uomtvisteligt noget knowhow og nogle rygsvømningsfærdigheder, som de bør kunne omsætte til hurtige tider i bassinet. Værdien af mesterlære ses flere steder, og jeg er sikker på, at svømmesportens nuværende rygsvømmere kan lære et trick eller to af de rutinerede rygsvømmende politikere,” siger Mie Ø. Nielsen.

 

Første prøve for det rygsvømmende landshold bliver Folkemødet på Bornholm 2023. Her kåres Danmarks bedste rygsvømmende politiker på en rundstrækning om Christiansø på folkemødets sidste dag.

 

Vigtige links

  • Svømning i skolen – klik her
  • Livredderprøver til undervisere ved åbent vand – klik her
  • Rapporten bag landshold for rygsvømmende politikere – klik her

 


Cookieindstillinger