0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

EYOF 2022: Optakt til EM for de yngste juniorsvømmere

20-07-2022

Fire svømmere er en del af den danske delegation på 43 atleter til årets European Youth Olympic Festival.

Af: Klaus Bach Christensen

Endnu et internationalt mesterskab står for døren, når det fra på mandag gælder European Youth Olympic Festival (EYOF) i den slovakiske by Banská Bystrica. Den samlede danske delegation tæller 43 sportstalenter fra seks sportsgrene heriblandt svømning, hvor fire juniorsvømmere kvalificerede sig under Danish Open.

 

Siden kvalifikationen har EYOF-svømmeholdet haft en kickoff-camp i Danmark og deltaget i Glasgow International Swim Meet. I den afsluttende fase har svømmerne forberedt sig individuelt med deres klubtrænere, og Dansk Svømmeunions juniorlandstræner ser nu frem til kulminationen på hele forløbet.

 

”Lysten til at race er tydelig at mærke, og alle glæder sig virkelig til at komme ud at konkurrere mod Europas bedste juniorsvømmere i deres aldersgrupper. Eventet er for de yngste juniorsvømmere, så adrenalinen kommer til at sige i takt med, der bliver kortere til mesterskabernes start. Det handler derfor om hurtigt at finde det rette spændingsniveau, så svømmerne kan præstere deres bedste. Hvor langt det rækker afhænger også af konkurrencen, men vi svømmer efter at avancere os til så mange semifinaler og finaler som overhovedet muligt”, siger Thomas Stub.

 

Det danske juniorlandshold ved EYOF 2022

Fra venstre: Thomas Stub juniorlandstræner, Nicholas Castella Herlev Svømning, Sofie Ravn Herche
KVIK Kastrup, Martine Damborg KVIK Kastrup og Frida Caroline Knudsen GTI Swim
.

 

Dansk svømmesport har generelt gode oplevelser fra EYOF og præsteret flot gennem tiden, hvor blandt andet Thea Blomsterberg, Karoline Barrett og senest Rasmus Nickelsen har svømmet sig til podieplaceringer. Dansk Svømmeunions juniorlandstræner håber, at årets mesterskaber vil føje flere hurtige præstationer til historiebøgerne - men vigtigst af alt er svømmernes udvikling siden kvalifikationen ved Danish Open.

 

”Svømmerne er unge, og de har ikke racet til mange internationale konkurrencer, hvor bevågenheden og interessen for deres performance er større end til et dansk mesterskab. To store mål med vores deltagelse er at kunne performe i rammer, som er større, end de er vant til og så suge erfaringer til os, så svømmerne kan udvikle sig og stå endnu bedre rustet forud for en forhåbentlig lang og succesfuld karriere”, siger Thomas Stub.

 

Fakta og relevante links

Svømmekonkurrencerne ved European Youth Olympic Festival afholdes fra mandag den 25. juli til lørdag den 30. juli i Banská Bystrica, Slovakiet. Mere end 50 europæiske lande og op mod 4.000 atleter, i alderen 13-17 år, er som regel repræsenteret under mesterskaberne, der tæller sportsgrene såsom svømning, badminton og gymnastik.

 

Indledende afsnit starter klokken 09.30, mens finaleafsnit starter klokken 18.00. På Svømmesport og Instagram kommer vi til at følge mesterskaberne tæt, så følg endelig med på vores sociale medier.

 

Se programmet her

Se danske tilmeldinger her

Se resultater her

Se de fire svømmere kvalificere sig under Danish Open - videoer på YouTube

Livestreaming alle dage – klik her

Den officielle hjemmeside – klik her

 

Dansk Svømmeunion ønsker alle et godt mesterskab - vi glæder os til at heppe med og følge jer!


 


Cookieindstillinger