0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tre danske holdkapsejre: Unge svømmere er på vej frem

13-07-2022

Et mindre juniorlandshold viste flot dansk svømmesport frem i Estland.

Af: Klaus Bach Christensen

Lørdag og søndag deltog ni danske svømmere i nordiske juniormesterskaber, som er henvendt de yngste juniorer. Optakten til konkurrencerne var rodet med blandt andet flyaflysninger, men det lykkedes alligevel at få juniorlandsholdet til start i rette tid.

 

”Trænerne og svømmerne fandt roen i kaosset, og hele holdet har været dygtige til at fokusere på det, som det handlede om – nemlig at performe til et internationalt mesterskab. Gruppen har bakket hinanden op på kryds og tværs, og de tilbagemeldinger, som jeg har fået, vidner om, hvordan hele holdet værdsætter at være en del af juniorlandsholdets fællesskab”, siger Dansk Svømmeunions juniorlandstræner Thomas Stub.

 

Se billeder og video fra NM Junior 2022 på Instagram.

 

Selv var han med de ældre juniorer til EM i Bukarest, men han fulgte konkurrencerne i Tallinn nøje.

 

”På trods af, at vi deltager med en lille landsholdsgruppe, sender vi som nation nogle klare signaler. Pigerne vinder blandt andet alle tre holdkapper*, hvilket vidner om, at vores juniorsvømmeres niveau er inde i en spændende positiv udvikling. Der er også en række individuelle sejre og andre podieplaceringer undervejs, og det er ligeledes stærke præstationer, som svømmerne, staben og deres daglige trænere skal glæde sig over”, siger Thomas Stub.

 

Samtlige danske resultater fra nordiske juniormesterskaber på langbane kan findes her, mens det er muligt at se eller gense løbene på YouTube.

 

*Kun to danske drenge havde kvalificeret sig til de nordiske juniormesterskaber, så de havde ikke mulighed for at svømme holdkapper.


 


Cookieindstillinger