0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Juniorlandstræner glæder sig over succesfuldt europamesterskab

12-07-2022

EM for juniorer resulterede i tre danske medaljer og en PR-procent på imponerende 48.

Af: Klaus Bach Christensen

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at der i sidste uge blev afholdt europæiske mesterskaber for juniorer. Billeder af heppende svømmere og kampråbsvideoer har spredt sig som ringe i vandet på de sociale medier – og netop det stærke sammenhold indikerer, hvorfor sæsonens EM Junior blev et af de mest succesfulde nogensinde.

 

”14 af de 19 svømmere formåede at kvalificere sig til minimum en individuel semifinale, og det understreger virkelig holdets styrke. Over hele linjen var der hjælp at hente og alle støttede hinanden i både med- og modgang. Det var fantastisk at opleve, og jeg er sikker på, at danske svømmefans også har kunnet mærke det gode fællesskab på tværs af vores platforme”, siger juniorlandstræner i Dansk Svømmeunion Thomas Stub.

 

Ifølge juniorlandstræneren var fællesskabet nøglen til det succesfulde mesterskab, som for syvende gang i historien kastede mere end to danske medaljer af sig. Casper Puggaard fra Hovedstadens Svømmeklub noterede sig for en guld- og sølvmedalje (50- og 100m butterfly), mens Schastine Tabor fra Swim Team Taastrup svømmede sig til en sølvmedalje (50m brystsvømning).

 

”Det er bestemt ikke hvert år, juniorlandsholdet vinder tre medaljer ved et EM Junior, så Casper, Schastine og teamet bag dem skal naturligvis have stor cadeau. Men det vil jeg faktisk gerne give hele holdet, for de rammer altså en samlet PR-procent på 48. Det er meget længe siden, det sidst er sket, og det vidner om, at svømmerne virkelig har forsøgt at topperforme i de indledende løb og bygge på i semifinalerne. Vigtig læring – som de får brug for i deres videre svømmekarrierer”, siger Thomas Stub.

 

 

Afslutningsvis takker han alle involverede for deres store bidrag før og under europamesterskaberne – og så glæder han sig til at følge svømmernes videre udvikling i deres daglige træningsmiljøer.

 

Facts om EM Junior

Tre medaljer

Syv individuelle finaler

Fire finaler for holdkapper

19 individuelle semifinaler

Seks juniorrekorder

 

Scastine Tabor er den 22. danske svømmer til at vinde en individuel medalje ved EM Junior. Hendes svømmeklub, Swim Team Taastrup, bliver den 14. klub i historien, der har en svømmer, som vinder en medalje, mens hendes daglige træner Sune Thonesen er den 18. træner til et stå bag en individuel medalje.

 

Casper Puggaard er den 23. danske svømmer til at vinde en individuel medalje til EM Junior. Han er blot den 8., der vinder en individuel guldmedalje, og den 11. til at vinde mere end en medalje. Det er Hovedstadens Svømmeklubs to første medaljer ved EM Junior, mens det er træner Niels-Jørgen Jørgensen anden og tredje medalje ved EM Junior – den første var i 2008, hvor Pernille Larsen vandt sølv i 100m ryg i 1.03.29.

 

Husk at følge med på Instagram og Facebook, hvor du kan se eller gense alle højdepunkterne fra EM Junior 2022.

 


 


Cookieindstillinger