0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Sommerbrev: Til klubber og kernefrivillige

08-07-2022

En sommerhilsen fra alle os på kontoret i SVØM.

Af: SVØM

Sommeren og badesæsonen er godt i gang, og danskerne flokkes ud til strand og hav. Det gjorde de også til DM-ugen i Aalborg og til de mange fede REMA 1000 AquaCamps, I afholder sommeren over. Det og mere kan I læse om i denne sommerhilsen fra Dansk Svømmeunion. 

 

REMA 1000 AquaCamp 

Selvom kalenderen melder sommerferie, så er der stadig damp på svømmekedlerne hos jer. I gør en kæmpe indsats med at arrangere REMA 1000 AquaCamp - til stor glæde for børn og unge. Tak for jeres indsats. Her på kontoret har vi pakket mere end 5.000 pakker/tasker med REMA 1000 AquaCamp merchandise og sendt ud til 57 klubber. Skal din klub være med til at afholde REMA 1000 AquaCamp i efterårsferien, kan du melde klubben til her

 

Politisk program  

Udviklingen af vores politiske program har været udskudt af nogle omgange, men nu skal det på plads. Bestyrelsen har nedsat en række overordnede rammer, bl.a. med udgangspunkt i vores nye vision og mission, og efter sommerferien tager administrationen fat og udarbejder første bud. Det glæder vi os til at præsentere for jer i løbet af efteråret - og høre jeres kommentarer hertil. Vi kommer ud på regionsmøder og vil også afholde en række onlinemøder, hvor I kan spille ind med input. Efter planen skal bestyrelsen godkende det politiske program på et møde i november.  

 

DM-ugen og DM 

Tak til Aalborg Svømmeklub for at arrangere et velafviklet DM. Og tak til alle ansatte og frivillige for jeres store indsats. Vi har bemærket debatten om bassindybden, men vi mener også, at DM-ugen er en stor fordel for os at deltage i. Opmærksomheden omkring vores sport fra bl.a. DR og TV2 oplevede vi, som værende større end, vi er vant til ved et DM. Alle kommentarer og input til DM samt jeres oplevelse af det, hører vi meget gerne om i Sportsafdelingen. DM-ugen og DM vil også i 2023 være i Aalborg, men rykker herefter videre til ny placering i Danmark.

 

Under DM-ugen blev der også afviklet High Diving, hvilket var noget af et tilløbsstykke ved Limfjordsbroen i Aalborg. Ved alle stævnedage med High Diving var der mange tilskuere på kanten, der imponeredes over vovehalsene.

 

På sidstedagen af DM-ugen var der ligeledes kamp om medaljerne i årets udgave af DM 5 km i åbent vand-svømning med et sjældent set spændende opløb på herresiden. Limfjorden samt svømmeklubberne Nord og Aalborg Svømmeklub skabte en flot ramme om mesterskaberne.

 

Video highlights - Svømning

Video highlights - High Diving

Video highlights - Åbent vand-svømning

 

VM i Budapest og FINA kongres om transkønnede 

For en svømmefan var det ren paradis at opleve Budapests mange fantastiske svømmefaciliteter. Duna Arena, hvor VM blev afholdt, har to 50 meter bassiner med olympiske mål samt et springbassin med et utal af vipper. Under VM afholdt det internationale svømmeforbund FINA samtidig kongres, hvor spørgsmålet om transkønnede var på dagsordenen. Et spørgsmål, den internationale svømmeverden har debatteret i længere tid. Allan Nyhus og Pia Johansen deltog i kongressen, og du kan læse deres beretning her.   

 

Digitalisering i SVØM 

Vi er i gang med at implementere et nyt CRM/medlemssystem i Dansk Svømmeunion. Det bliver et stort skridt for os at få samlet de mange klubinformationer, der hidtil har ligget i forskellige systemer, et samlet sted. Det glæder vi os til, og det betyder også, at vi bedre kan servicere jer medlemsklubber med bl.a. information til flere end kun én person fra klubben - ligesom information om klubbens officials og kursusdeltagere på sigt bliver tilgængelige for jer. Til september udsender vi mere information om, hvordan I som klub skal logge ind i det nye system og opdatere med jeres informationer.  

 

Uddannelse og kursus 

Uddannelsesteamet har også løbet stærkt hen over foråret, for at følge med i de mange uddannelser I løbende bestiller. Det er fantastisk, at I har et så stort fokus på løbende at uddanne jeres trænere og frivillige. Lige nu har vi især fokus på at planlægge efterårets mange officialskurser rundt i klubberne samt at få de sidste detaljer på plads til instruktør- og træneruddannelserne. Frem mod en ny sæson oplever vi ofte stor efterspørgsel på uddannelser, og derfor er der nu åbnet op for tilmeldinger til efterårets mange uddannelser, så det er muligt at sikre sig en plads inden sommerferien. 

 

På svoem.org kan du i vores aktivitetskalender finde alle de aktuelle kurser og uddannelsesforløb, ligesom du altid er velkommen til at kontakte uddannelsesteamet for spørgsmål og vejledning på kursus@svoem.dk. Læs mere om vores uddannelser her

 

 

Regionerne 

Efter corona’en ser ud til at være i afvikling, er der igen planlagt masser af aktiviteter i regionerne for den kommende sæson med såvel temamøder, netværksaftener og forskellige stævneaktiviteter. Det skal blive godt at komme helt tilbage igen i forhold til de regionale aktiviteter, og de regionale udvalg er i den grad klar til at være med til at skabe rammerne for masser af aktiviteter. 

 

Klubarrangement i forbindelse med TrygFonden Christiansborg Rundt 

TrygFonden Christiansborg Rundt afvikles i år den 26.-27. august. I den forbindelse inviterer Dansk Svømmeunion klubledere og bestyrelsesmedlemmer til klubarrangement lørdag den 27. august kl. 12-15 i BLOX, hvor I får en unik mulighed for at opleve stemningen og eventen ”behind the scenes”. 
 
Dagen vil desuden bestå af interessante oplæg, rundvisning på eventpladsen samt mulighed for netværksdannelse med andre klubber. Program følger i næste uge, hvor I også vil modtage invitationen per e-mail. Det er gratis at deltage (dog max 2 personer pr. klub), men tilmelding via dette link nødvendigt. 
 
Du har selvfølgelig også mulighed for at svømme turen rundt om borgen. Alle klubber får 50 kr. i rabat per deltager og 200 kr. i rabat per hold til Krüger-stafetten. Kontakt Caroline Kleemann på ck@svoem.dk og få rabatkoder.

 

 

Ny sæson 

Det er dejligt at opleve, at tilmeldinger strømmer ind til den nye sæson i klubberne. Flere af jer har allerede åbnet for tilmeldingen her inden sommerferien. Vi kører hen over sommeren en kampagne på sociale medier under hashtagget #kandusvømme, hvor vi sætter fokus på, hvor vigtigt det er at kunne svømme - og hvor man kan finde en klub. Samtidig har kampagnen også fokus på at få flere til at melde sig som svømmetræner i den lokale klub. Vi glæder os til en forhåbentlig god og varm sommerferie med masser af fede vandsportsaktiviteter - men vi glæder os også til en ny sæson i svømmehallerne, så tak for jeres indsats med at lære Danmark at svømme.

 

God sommer  

Svømmehilsner fra alle os i SVØM 

 


 


Cookieindstillinger