0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

+350 deltagere: Hvem svømmer af sted med DM-titlerne?

22-06-2022

Danmarks hurtigste svømmere fylder basinnet i Nørresundby Idrætscenter under DM-ugen.

Af: Klaus Bach Christensen

Danmarksmesterskaberne i svømning på langbane finder sted under den officielle DM-uge, som Danmarks Idrætsforbund og Aalborg Kommune står bag. Deltagerlisterne tæller flere end 300 svømmere fra knap 55 af svømmesportens klubber samt en række internationale profiler fra blandt andet Holland og Frankrig.

 

Foruden DM-titlerne i intet mindre end 40 løb svømmer danskerne også for at kvalificere sig til europamesterskaberne på langbane, der afholdes til august i Rom. Her håber Dansk Svømmeunions sportschef Lars Robl, at flere topperformer i løbet af DM-dagene, så EM-holdet bliver så stort og konkurrencedygtigt som muligt.

 

”Det er altid stort at vinde en DM-titel, og jeg ved, at mange svømmere virkelig ser frem til at give den gas efter en lang træningsperiode i deres daglige træningsmiljøer. Jeg glæder mig til at følge mesterskaberne, og jeg forventer, at svømmere på alle niveauer udvikler sig, og de bedste kvalificerer sig til europamesterskaberne, hvor jeg gerne ser dansk svømning være stærkt og konkurrencedygtigt repræsenteret. Vores samarbejdspartnere og frivillige har gjort et fortrinligt stykke arbejde i forhold til afholdelsen, så alt er banet for fire seværdige mesterskabsdage”, siger Lars Robl.

 

Op imod 160 frivillige bidrager under danmarksmesterskaberne, og en af de helt centrale aktører er Aalborg Svømmeklub. Den lokale klub stiller talstærkt til start med 29 svømmere, og John Møller Larsen, der er stævneansvarlig og bestyrelsesformand i svømmeklubben, ser frem til, at DM-dagene endelig begynder.

 

”Bevågenheden bliver efter alt at dømme stor, og vi glæder os utrolig meget til at byde SvømmeDanmark indenfor til fire dramatiske konkurrencedage, som forhåbentlig bliver fyldt med masser af glæde og jubel. Vi har oplevet en utrolig stor opbakning fra klubbens mange frivillige, og uden dem kunne vi ikke afholde et arrangement i denne størrelsesorden. Tag godt imod dem, for de har knoklet for at sikre svømmere, trænere og klubber de bedst mulige betingelser for at præstere optimalt”, siger John Møller Larsen.

 

Har du set vores flotte magasin til DM-ugen? Klik på billedet og download dit eget.

 

Generel DM-information

DM på langbane afholdes fra den 23.-26. juni. Konkurrencerne kan hver dag følges fra tribunen i Nørresundby Idrætscenter eller på YouTube, hvor samtlige stævneafsnit livestreames. På nuværende tidspunkt bliver finaleafsnittene filmet i samarbejde mellem DR og SPORT LIVE og vises på blandt andet DR1, DR2, DRTV og SPORT LIVEs egen kanal.

 

De indledende afsnit starter alle dage med A-flights klokken 09.30 efterfulgt af B-flights klokken 11.30. Finalerne (A- og B-finaler) starter 17.15 torsdag og fredag, mens de starter 16.50 lørdag og 16.45 søndag.

 

Der er indledende løb i alle løb – på nær 800m og 1500m fri samt holdkapper. Disse løb svømmes som direkte finaleløb. For de løb med indledende starter gælder, at kun de svømmere, der avancerer til A-finalen, konkurrerer om DM-medaljerne.

 

I hvert finaleløb kan kun to udenlandske svømmere deltage. Det betyder, at højest to udenlandske svømmere kan deltage i A-finalen og ligeledes i B-finalen. Udenlandske svømmere kan ikke blive danske mestre – i stedet hædres de med en gave, såfremt de kommer i mål blandt A-finalens tre hurtigste.

 

Ekstraordinært svømmes der særskilt for parasvømmere finaleløb i 50m og 100m fri lørdag og søndag – for både damer og herrer.

 

Relevante DM-links

 

Anerkendelse af DM-svømmere med dual career

Under DM Langbane har Dansk Svømmeunion de seneste år hædret de svømmere, som lykkes med at kombinere en uddannelse og svømning på højeste nationale niveau. Da danmarksmesterskaberne i år ligger før flere færdiggør deres uddannelser, finder hæderen først sted under DM Kortbane, der afholdes til december i Vejle. Det er landets svømmeklubber, der indstiller de af deres svømmere, som har færdiggjort en ungdomsuddannelse, erhvervsuddannelse, bachelor- eller kandidatuddannelse.

 

Registrering af presse og fotografer under DM-ugen

Presse og fotografer er meget velkomne under mesterskaberne. I Nørresundby Idrætscenter opsættes der få arbejdspladser i svømmehallen, og ellers vil det være muligt at arbejde andre steder fra idrætscentret.

 

En presseakkreditering til DM-ugen udstedt af Danmarks Idrætsforbund gælder også til vores mesterskaber (DM i svømning, DM i High Diving og DM i åbent vand-svømning). Vi ønsker dog, at alt presse registrerer sig på forhånd til vores presseansvarlige Klaus Bach Christensen på mail: kbc@svoem.dk eller mobil: 28305012 for at sikre pressen de bedste rammer.


 


Cookieindstillinger