0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danish Open: Hvem klarer cuttet til de internationale mesterskaber?

12-04-2022

Kvalifikationer til hele fem internationale mesterskaber er på spil til Danish Open.

Af: Klaus Bach Christensen

Pressemeddelse udsendt tirsdag den 12. april 2022

 

Mens de fleste danskere mæsker sig i lækre påskefrokoster, belejrer dansk svømmesports bedste svømmere Bellahøj Svømmestadion. Dansk Svømmeunion og lokalarrangør Hovedstadens Svømmeklub byder nemlig inden for til Danish Open i påskedagene.

 

Den sidste konkurrencedag er særlig vigtig for de 434 deltagende svømmere, da det er skæringsdatoen for at kvalificere sig til en stribe af forårets og sommerens internationale mesterskaber.

 

Det største mesterskab i rækken er VM på langbane, hvor syv svømmere i skrivende stund har svømmet under en kravtid. Landstræner Stefan Hansen ser frem til, at store dele af den danske svømmeelite igen skal samles til et af sportens største nationale events, og han håber, at netop det faktum får det bedste frem i svømmerne.

 

”Meget er på spil for deltagerne, og jeg glæder mig til at få sat de endelige navne på VM-holdet, så deres individuelle forberedelser for alvor kan begynde frem mod verdensmesterskaberne. Kvalifikationsperioden til EM er startet, og jeg er sikker på, at resultaterne til Danish Open kommer til at give et godt billede af, hvilke svømmere der bliver en del af sommerens EM-hold”, siger Stefan Hansen.

 

En af de landsholdssvømmere, som allerede har svømmet under en VM-kravtid, er Rasmus Nickelsen. Den 19-årige svømmer fra Helsingør Svømmeklub sejrede for få dage siden ved et stjernebesat stævne i Stockholm. Her vandt han finalen i 50 meter butterfly i 23.42, hvilket er 0.21 sekund hurtigere end VM-kravet på distancen.

 

”Det er selvfølgelig en god optakt til Danish Open, hvor det nu handler om at bevise, at jeg kan gøre det igen på hjemmebane. Mit løb var ikke perfekt, så der er nogle ting, jeg vil forsøge at justere og gøre endnu bedre. Derudover har jeg revanche til gode i 100 meter butterfly, hvor jeg langt fra lykkedes med at performe i Sverige. Det skal gerne resultere i en personlig rekord, ligesom jeg glæder mig til at race mod de andre i nogle af de løb, som jeg ikke svømmer så tit som for eksempel 100 meter fri”, siger Rasmus Nickelsen.

 

Rasmus Nickelsen er en af de landsholdssvømmere, der stiller til start ved Danish Open.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Afgørende konkurrencedage for juniorsvømmerene

Danish Open er et af sæsonens højdepunkter for juniorsvømmerene, da de i løbet af de fem konkurrencedage har mulighed for at kvalificere sig til intet mindre end fire mesterskaber. Pladser på holdet til VM Junior, EM Junior, European Youth Olympics Festival (EYOF) og nordiske juniormesterskaber skal der svømmes om, og juniorlandstræner Thomas Stub glæder sig til at overvære de spændingsfyldte konkurrencer fra tribunen.

 

”Til junior-DM for godt to uger siden var det tydeligt, at de bedste juniorer havde sigtekornet skarpt rettet mod Danish Open. Derfor håber jeg, at juniorsvømmerne i samarbejde med deres trænere får omsat deres forberedelser til rigtig gode præstationer, så vi får sendt de bedst mulige hold afsted til at repræsentere Danmark på den internationale scene i løbet af sommeren”, siger Thomas Stub.

 

Følg Danish Open, hvor end du befinder dig

De spændende konkurrencer kan du følge alle dage direkte fra tilskueretribunen i Bellahøj Svømmestadion. Hvis ikke du har mulighed for at lægge vejen forbi svømmehallen, kan du:

 

Fakta

Danish Open afholdes fra fredag den 15. april til tirsdag den 19. april i Bellahøj Svømmestadion, Bellahøjvej 1, 2700 København. 434 svømmere deltager, 229 herrer og 204 damer.

 

Indledende afsnit (A-flights) starter alle dage klokken 9.30, mens B-flights starter klokken 11.30. Finaleafsnit med A, B og C-finaler fløjtes i gang alle dage klokken 17.00.

 

Kravtider og udtagelseskriterier til mesterskaber

 

Holdene til de fem førstnævnte mesterskaber udtages umiddelbart efter det sidste finaleløb ved Danish Open tirsdag aften.

 

Registrering af presse under Danish Open

Presse og fotografer er velkomne under konkurrencerne, og der opsættes arbejdspladser i svømmehallen. Vi ønsker dog, at alt presse registrerer sig på forhånd til pressekontakt Klaus Bach Christensen på mail: kbc@svoem.dk eller mobil: 28305012.

 

For øvrige henvendelser til Danish Open kontakt da også Klaus Bach Christensen.


 


Cookieindstillinger