0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Gentofte-svømmere før Danish Open: Spændingen stiger

14-04-2022

EM-succes har givet holdkammerater smag efter flere internationale mesterskaber.

Af: Klaus Bach Christensen

Tilbage i november stillede Danmark til start ved europamesterskaberne med syv svømmere. To af de kvalificerede svømmere var Elisabeth Sabroe Ebbesen og Clara Rybak-Andersen.

 

Begge performede flot under EM med finaledeltagelse til følge, og det har givet de to klubkammerater i Gentofte Svømmeklub smag efter mere.

 

”EM-deltagelsen har helt sikkert givet mig endnu mere motivation for at være med på den store svømmescene igen. Det giver en vis ro at vide, at jeg er dygtig nok til at være med på det øverste niveau – men der skal stadig præsteres i bassinet, hvis jeg skal kvalificere mig til EM og VM eller komme i betragtning til en holdkap. Det er jeg helt klar over”, siger Elisabeth Sabroe Ebbesen.

 

Elisabeth Sabroe Ebbesen og Clara Rybak-Andersen under DM Kortbane i Esbjerg 2021.

Foto: Eventmedia

 

Clara Rybak-Andersen, som fik sin OL-debut i sommer, har haft en god optakt til Danish Open. For godt en måned siden svømmede hun 2.27.42 på 200 meter brystsvømning – blot 0.05 sekund fra EM-kravet, så hun håber, at en frisk krop kan præstere endnu bedre efter en god nedtrapning.

 

”Jeg har svømmet hurtigere end EM-kravet tidligere, så det har jeg en stærk formodning om, at jeg kan gøre igen. For at jeg kan kvalificere mig til VM, kræver det, at jeg slår mine personlige rekorder. Det håber jeg at gøre, men om det er nok til at komme under et af VM-kravene, må tiden vise”, siger Clara Rybak-Andersen.

 

De to klubkammerater, der begge er en del af udviklingslandsholdet, har den sportslige udvikling for øje. Nærmest i munden på hinanden understreger de, at Danish Open i høj grad vil være en succes for dem, hvis de efter påskens konkurrencedage kan se tilbage på en række personlige rekorder i deres primære løb.

 

Hvordan det kommer til at gå de to Gentofte-svømmere, kan du følge fra bassinkanten i Bellahøj Svømmestadion eller på YouTube, hvor vi livestreamer alle heats og finaleløb. Læs meget mere om Danish Open her.

 


 


Cookieindstillinger