0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Efter genstart: EM-svømmer har aldrig været gladere for at svømme

13-04-2022

Motivationen og sulten for at konkurrere er tilbage hos Victoria Bierre.

Af: Klaus Bach Christensen

Hvad gør man, når man flere gange har været med til europamesterskaberne i svømning men pludselig føler, at man nærmest svømmer baglæns? Det har Victoria Bierre måske svaret på, for hun befandt sig netop i den situation for blot et par sæsoner siden.

 

”Det er ingen hemmelighed, at de seneste sæsoner har været turbulente. Jeg har flere gange overvejet, om det nu også var værd at hoppe i badedragten endnu en gang, men omvendt havde jeg også følelsen af, at jeg ikke var færdig med at svømme”, siger Victoria Bierre.

 

Det tog den 22-årige svømmer i sommer konsekvensen af, da hun efter en årrække på Det Nationale Træningscenter (NTC) skiftede til Herlev Svømning. Valget var dog på ingen måde nemt, for det var samtidig ”et farvel” til et stærkt træningsmiljø med mange gode venner.

 

”Jeg var betænkelig ved skiftet, for setuppet var noget helt andet, end det jeg kom fra. Jeg skulle dog finde en svømmeløsning, der harmonerede bedre med mit universitetsstudie, for det var jeg ikke klar til at gå på kompromis med. Min betænkelighed blev dog hurtigt gjort til skamme, og jeg har ikke fortrudt mit valg en dag siden”, siger Victoria Bierre.

 

Victoria Bierre med Herlev-træner Ricki Clausen under DM Kortbane i Esbjerg 2021.

Foto: Eventmedia

 

På førsteholdet i Herlev Svømning er rygcrawlsvømmeren alderspræsident med stor margin til holdkammeraterne, som tæller en række unge talenter. Deres ungdommelighed og tilgang til både livet og svømningen har mindet Victoria Bierre om, at seriøsitet sagtens kan gå hånd i hånd med jokes og grin. Meget i hendes karriere havde længe koncentreret sig om performanceoptimering, og det havde skygget for det muntre.

 

”Det er som om, at jeg er 14 år igen. Min lyst til at svømme og konkurrere er tilbage, og selvom jeg flere dage er ør i mine muskler, tager et hårdt træningspas ikke pusten fra mig.”

 

Victoria Bierre fortæller videre, at hendes forhold til trænerteamet i Herlev Svømning har haft afgørende betydning for den genfundne sult. 10 træningspas og tre styrketræninger vidner også om en volumen, der aldrig har været større – men der skal bygges yderligere på, før hun endeligt skal brage igennem.

 

”Fysisk og mentalt har jeg måske aldrig været et bedre sted, end jeg er lige nu, og derfor kunne det også være fristende at se, om jeg er tilbage på mit gamle niveau. Jeg er dog tro mod den langsigtede plan, som jeg har lagt med mine trænere Ricki Clausen og Ejnar Larsen i forbindelse med, jeg startede ”forfra” i sommer og nulstillede flere ting. De vigtigste konkurrencer har jeg foran mig”, siger Victoria Bierre.

 

Hvad de fremtidige planer går ud på, ønsker rygcrawleren endnu ikke at inddrage alle i. Fast står det dog, at Victoria Bierre stiller til start i alle rygløb samt 50m fri og 50m butterfly til Danish Open. Husk du kan streame alle løb fra Danish Open på YouTube, og alt relevant stævneinformation finder du her.

 


 


Cookieindstillinger