0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Hvem i Svømme-Danmark fortjener en pris, ifølge dig?

08-04-2022

Med en pris siger vi tak til frivillige og ansatte for de helt særlige indsatser og resultater i Svømme-Danmark.


Det er vigtigt at huske at anerkende de mange flotte initiativer, aktiviteter og resultater, der finder sted i hele Svømme-Danmark. Værdien af de frivilliges indsats kan slet ikke gøres op i kroner og ører. Ansatte er naturligvis også med til at gøre en kæmpe forskel. Atleter og trænere har også stor betydning for de fantastiske oplevelser, dansk svømmesport bidrager med.

 

I Dansk Svømmeunion har vi en række priser, som du og din klub kan indstille andre frivillige eller ansatte til. Det gør du ved at skrive op til en halv A4-side om, hvorfor netop denne person fortjener at opnå netop denne pris. En nedsat priskomité vil behandle din indstilling.

 

Næste deadline for behandling af indkomne prisindstillinger

Hvis du vil være sikker på, at din indstilling bliver behandlet inden for den nærmeste fremtid, skal du sende den til svoem@svoem.dk senest den 1. maj 2022.  Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på svoem@svoem.dk

 

Du kan indstille frivillige eller ansatte til følgende priser

Herunder kan du læse mere om de enkelte priser, som Dansk Svømmeunion udbyder. Du kan også læse mere generelt om priserne her.

 

Æresmedlem

Titlen som æresmedlem er den absolut højest opnåelige anerkendelse i Dansk Svømmeunion. Den tilskrives personer, der over en årrække har ydet en ganske enestående og betydningsfuld indsats for svømmesporten.

Man kan kun komme i betragtning til et æresmedlemskab, hvis indsatsen hører under en af Dansk Svømmeunions discipliner. Bestyrelsen indstiller kun til et æresmedlemsskab, hvis de vurderer, at der er en værdig modtager blandt indstillingerne.

 

Læs mere om æresmedlemsskab her

 

Æresbevis

Æresbeviset kan tilegnes alle engagerede frivillige eller ansatte i Svømme-Danmark, som har ydet en særlig indsats for svømmesporten. Denne udmærkelse er desuden en forudsætning for at kunne modtage et DIF-ærestegn.

Man kan kun komme i betragtning til et æresmedlemskab, hvis indsatsen hører under en af Dansk Svømmeunions discipliner. Bestyrelsen indstiller kun til et æresmedlemsskab, hvis de vurderer, at der er en værdig modtager blandt indstillingerne.

 

Læs mere om æresbeviset her

 

Hall of Fame

Dansk Svømmeunions Hall of Fame er til for, at vi ikke glemmer de mange store præstationer og personligheder, som Svømme-Danmark har oplevet gennem tiderne. Det er et æresgalleri med danske personer eller hold inden for en af Dansk Svømmeunions discipliner, der har opnået exceptionelle resultater, bidraget til sportens udbredelse, været en populær figur i sporten og/eller haft betydning for sin samtid.

Prisen er historisk, og derfor optages kun personer, som har stoppet sin aktive elitekarriere i dansk svømmesport for minimum tre år siden på tidspunktet for indstillingen.

 

Læs mere om Hall of Fame her

 

Ragnhild-prisen

Denne pris er et anerkendende skulderklap og en påskønnelse af en person, klub, et hold eller initiativ, der har gjort en særligt positiv forskel for enten en af Dansk Svømmeunions discipliner eller for en eller flere medlemsklubber. Det kan fx være en særlig indsats i det daglige virke eller et innovativt tiltag på klub-, regions- eller landsplan, eller en særlig indsats for at skaffe flere medlemmer eller for at gavne træningsmiljøet inden for en disciplin.

Den kan uddeles til både aktive, frivillige eller klubber inden for alle disciplinerne. Den kan også tildeles initiativer eller projekter, der tydeligt bakker op om Dansk Svømmeunions værdigrundlag.

 

Læs mere om Ragnhild-prisen her

 

Årets dame- eller herreatlet

Prisen uddeles til en atlet eller et hold i en hvilken som helst af Dansk Svømmeunions discipliner, som har markeret sig internationalt i det forgangne kalenderår. Kun danske atleter kan nomineres til prisen. Færinger kan nomineres og modtage prisen på baggrund af præstationer ved et OL.

I udvælgelsen lægges der vægt på en international udvikling og opnåede resultater på højeste niveau i et internationalt perspektiv.

 

Læs mere om årets dameatlet og herreatlet.

 

Årets trænerpris

Den kompetente træner er udgangspunktet for den dygtige atlet, den gode holdånd og udviklingen af nye trænertalenter. De dygtige trænere skal på lige fod med dygtige atleter hædres og anerkendes.

Trænere inden for alle Dansk Svømmeunions discipliner kan komme i betragtning. Det samme kan trænere i udlandet, der har tilknytning til dansk svømmesport. Det vægtes, at kandidaten skal have været træner for en eller flere atleter eller et hold, som nomineringen er begrundet ud fra, i minimum seks måneder forud for indstillingen.

 

Læs mere om trænerprisen her

 

Aktives ærebevis

Aktives æresbevis er en særlig anerkendelse til aktive i Dansk Svømmeunion. Prisen tildeles aktive på seniorniveau, som har opnået helt ekstraordinære flotte resultater i forbindelse med EM, VM eller OL.

 

Læs mere om aktives æresbevis her


 


Cookieindstillinger