0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Medaljeslugerne og de mest vindende klubber ved DM Junior

28-03-2022

To svømmere skiller sig særligt ud.

Af: Klaus Bach Christensen

Dansk svømmesport har de seneste fire dage været samlet til danmarksmesterskaberne for juniorer, der sluttede i går. I løbet af konkurrencedagene lykkedes det svømmerne fra Hovedstadens Svømmeklub at svømme sig til 12 medaljer af guld, syv af sølv og ni af bronze. Det gør med afstand svømmeklubben til den mest vindende ved juniormesterskaberne.

 

På andenpladsen finder man Gentofte Svømmeklub, hvis medaljehøst tæller fem guld-, fem sølv- og fire bronzemedaljer. Swim Team Taastrup slutter på en tredjeplads med fire medaljer af guld og to af sølv.

 

I den individuelle medaljestatistik skiller særligt to svømmere sig ud. Schastine Tabor fra Swim Team Taastrup og Casper Puggaard fra Hovedstadens Svømmeklub vandt begge seks individuelle medaljer efter de fire mesterskabsdage i Universitetssvømmehallen i Odense. Begge vandt de flot fire guldmedaljer og to medaljer af sølv.

 

Om DM Junior siger juniorlandstræner og talentansvarlig i Dansk Svømmeunion, Thomas Stub:

 

”Det var godt at have landets juniorer samlet igen i rammer med gode konkurrencevilkår. Samlet lander vi på en PR-procent på 65, hvilket jeg er ganske godt tilfreds med i forhold til afholdelsestidspunktet. De hurtigste juniorer sigter eksempelvis mod Danish Open om knap tre uger, hvor det gælder de internationale kvalifikationer”. 

 

”Jeg hæfter mig ved den gennerelle fremgang, men jeg noterer mig også et lavere niveau, end vi tidligere har set. Årsagen skal sikkert findes i de seneste år, som har været meget udfordrende for en stor gruppe af juniorsvømmerne. Det er vigtigt ikke at lade sig stresse over det lavere niveau, og jeg håber, svømmere og trænere vil være tålmodige og arbejde konstruktivt videre med et udviklingstrin ad gangen, så dansk svømmesports talentudvikling styrkes på den lange bane.”

 

Casper Puggaard og Schastine Tabor.

Foto: Dansk Svømmeunion.

 

Fik du læst: Her er vinderen af holdkonkurrencen ved DM Junior.

Link til medaljestatistik pr. klub på svømmetider.dk

 

 


 


Cookieindstillinger