0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Vest langbanemesterskab løber snart af stablen

28-02-2022

To aarhusianske klubber ser frem til at være værter for mesterskabet, hvor svømmerne kan opnå kravtider til VM i langbane.


Nu er det endelig ved at være tid til Vest og Øst langbanemesterskaberne for juniorer og seniorer. Begge steder i landet løber mesterskaberne af stablen fra 4.-6. marts, og i Vestdanmark foregår det på Aarhus Svømmestadion. Det er første gang i to år, at det er muligt at holde langbanemesterskaberne på grund af corona.

 

”Vi glæder os til endelig at kunne gennemføre et stort stævne uden de begrænsende coronarestriktioner. Med 336 svømmere og cirka 1500 starter fordelt på 44 klubber så bliver der liv i hallen,” siger stævneleder Torben Kallestrup fra AGF’s Svømmeafdeling.

 

Det er dog ikke udelukkende AGF’s Svømmeafdeling, der arrangerer Vest langbanemesterskabet. Stævnet afvikles i et samarbejde mellem dem og Aarhus Swim, hvilket Torben Kallestrup ser frem til:

 

”Jeg glæder mig til at afvikle stævnet sammen med Aarhus Swim, der har gjort en stor indsats i forhold til at sørge for forplejning og overnatning. Vi håber, at det styrkede samarbejde mellem vores klubber kan lede til, at vi i Aarhus kan være værter for endnu flere nationale events,” siger han.

 

Stævnet er godkendt af FINA med henblik på at åbne muligheden for at opnå kravtider til VM langbane 2022, der løber fra 18.-26. juni 2022 i Budapest.

 

”Det bliver spændende at se, om nogle af svømmerne lykkes med at opnå kravtider til verdensmesterskabet,” lyder det fra landstræner Stefan Hansen.

 

Læs også: Øst langbanemesterskabet i East Kilbride Badet

 

Billede fra EM Langbane 2021 med Jeanette Ottesen i fokus.

 

Praktiske informationer

Seniormesterskaberne i Vest og Øst er for damer født i 2007 eller tidligere, mens herrer skal være født i 2006 eller tidligere for at deltage. Juniormesterskaberne i Vest og Øst er for piger født fra 2005-2007 og for drenge født fra 2004-2006.

 

Hvornår svømmes der?

  1. Afsnit: fredag den 4. marts kl. 16.30, opvarmning fra kl. 15.00
  2. Afsnit: lørdag den 5. marts kl. 9.00, opvarmning fra kl. 7.30
  3. Afsnit: lørdag den 5. marts kl. 16.30, opvarmning fra kl. 15.00
  4. Afsnit: søndag den 6. marts kl. 9.00, opvarmning fra kl. 7.30
  5. Afsnit: søndag den 6. marts kl. 16.30, opvarmning fra kl. 15.00

 

Se startlisten og det fulde program her.

 

400 m medley, 800 m fri og 1500 m fri afvikles med direkte finale og formodet bedste heat i finaleafsnittet. 400 m fri afvikles med direkte finale. Der kåres mestre for både junior- og seniorsvømmere. I løb med direkte finale uddeles senior medaljer til de svømmere, der har opnået de tre hurtigste tider sammenlagt uanset svømmerens aldersgruppe. Juniormedaljerne uddeles til de juniorsvømmere, der har opnået de bedste juniortider.

 

Du kan finde øvrig relevant mesterskabsinformation på svømmetider.dk.

 

Fra Dansk Svømmeunions Sportsafdeling skal der til slut lyde en stor tak til de to lokalarrangører, ligesom alle øvrige, der bidrager til afholdelsen af de to mesterskaber, også skal have tak for hjælpen. Må alle have nogle gode mesterskabsdage i Vest- og Østdanmark.


 


Cookieindstillinger