0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Slut med coronarestriktioner

27-01-2022

Alle coronarestriktioner ophører fra og med den 1. februar.

Af: Caroline Kleemann

Den 5. februar udløber COVID-19 som en samfundskritik sygdom.

 

Det betyder i praksis, at vi i idrætten ikke længere er underlagt restriktioner. Alle tiltagene – fra brug af mundbind på idrætsfaciliteter til begrænsning på antallet at tilskuere til indendørs idræt – bortfalder.

 

Beslutningen følger indstillingen fra epidemikommissionen, som dog anbefaler, at vi – frit oversat – fortsat bruger vores sunde fornuft. Helt konkret nævner indstillingen bl.a.:

 

Epidemikommissionen bemærker, at arrangører af aktiviteter, hvor mange personer samles stående samtidig indendørs, og hvor der derfor kan være særlig høj risiko for smittespredning, kan overveje at tage skridt til at minimere smitterisikoen i februar. Epidemikommissionen bemærker i den forbindelse, at det eksempelvis vil kunne ske ved, at arrangøren opfordrer til eller faciliterer, at deltagerne testes, eller at der opereres med øget afstand ved arrangementet. Epidemikommissionen bemærker, at det forsat er muligt for private erhvervsdrivende og private kulturinstitutioner mv. at stille krav om coronapas.

 

Som sædvanlig kan der i de kommende dage komme en konkretisering af anbefalingerne fra Kulturministeriet, og i så fald vil vi løbende opdatere på siden her: https://www.svoem.org/Aktuelt/Corona/Retningslinjer-og-information-om-Corona/

 

Og selvom der stadig kan komme nye varianter, og smitten fortsat kan medføre en masse afbud til træning, stævner mv., vil foreningslivet altså ikke længere være underlagt restriktioner pr. 1. februar 2022.

 

Sundhedsmyndighederne har i forbindelse med aftenens pressemøde lagt en nyhed på deres hjemmeside, som kan læses her.

 

Kulturministeriet har ligeledes offentliggjort en nyhed, som kan læses her.

 

Har du yderligere spørgsmål, kan du også skrive til corona@svoem.dk


 


Cookieindstillinger