0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Pia M. Johansen stiller op til valg i LEN Bureau

04-01-2022

Dansk Svømmeunions formand har meldt sit kandidatur til bestyrelsen i Det Europæiske Svømmeforbund.

Af: Dansk Svømmeunion

”Jeg synes, det er vigtigt at påvirke udviklingen i svømmesporten så tæt på beslutningerne som muligt. Ved at stille op til bureauet i LEN kan Danmark være med til at sætte en dagsorden og trække udviklingen i retning af demokratiske værdier som åbenhed og ytringsfrihed.” 

 

Sådan siger Pia M. Johansen, der er bestyrelsesformand i Dansk Svømmeunion angående sit kandidatur til LEN Bureau, der er den valgte ledelse af Det Europæiske Svømmeforbund. 

 

Bestyrelsen i Dansk Svømmeunion vedtog i efteråret en ny international strategi. Strategien har særligt fokus på demokrati, åbenhed og inddragelse.  

 

Pia M. Johansen er allerede en aktiv formand for Dansk Svømmeunion – og hun siger om den dobbeltrolle, der kan opstå, hvis hun bliver valgt ind i LEN:

 

”Jeg synes, de to roller kan supplere hinanden på en god måde. Det handler for mig at se om at få mest mulig taletid, så vi kan påvirke rammerne for dansk vandsport inklusive vandpolo, kunstsvømning, udspring og åbent vand svømning.  

 

Som formand for Dansk Svømmeunion vil jeg alligevel skulle deltage i de fleste internationale kongresser.

 

Hvis jeg bliver valgt, vil jeg i forbindelse med kongresserne deltage i flere møder der. De fleste øvrige møder og opgaver er i dag online, så tidsmæssigt hænger det også sammen.”

 

Status for Det Europæiske Svømmeforbund (LEN) er, at der vil blive afholdt en ekstraordinær kongres d. 5. februar 2022 i Frankfurt. Baggrunden for dette er en kraftig kritik af den nuværende ledelse, hvor en række lande har krævet en ekstraordinær kongres samt afstemning om et mistillidsvotum. Hvis der findes opbakning til mistillidsvotummet, skal der stemmes om ny ledelse af LEN ved den ekstraordinære kongres.


 






Cookieindstillinger