0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Landstræner Stefan Hansen gør status på seks VM-dage

22-12-2021

Dansk Svømmeunions landstræner ser frem til den nye sæson efter et VM, som ikke indfriede forventningerne.

Af: Klaus Bach Christensen

Verdensmesterskaberne i svømning sluttede i går efter seks konkurrencedage i Abu Dhabi. Tre landsholdssvømmere udgjorde det danske svømmelandshold, som svømmede sig til én VM-finale og en håndfuld VM-semifinaler. Dagen derpå gør Dansk Svømmeunions landstræner Stefan Hansen VM-status.

 

”Det er ingen hemmelighed, at målet med vores deltagelse var at svømme os til top-8 placeringer. Det lykkes vi kun med enkelt gang, og det er ikke tilfredsstillende. Jeg ved, at vi kan præstere bedre som nation, så når oplevelserne har sat sig, skal vi analysere og kigge nærmere på vores VM-indsats, så vi kan lære og stå endnu bedre rustet til langbanesæsonens mesterskaber”, siger Stefan Hansen.

 

Efter en velfortjent juleferie starter træningen frem mod VM på langbane i maj, og allerede kort inde i det nye år venter den første træningslejr på Gran Canaria efterfulgt af en flere uger lang højdetræningslejr i Flagstaff, USA.

 

”Vi har sammensat en rigtig god træningsblok med gode muligheder for træning i fællesskab med andre landsholdssvømmere, så de får rigtig gode muligheder for at toppræstere til enten verdensmesterskaberne i Japan eller europamesterskaberne i Italien. Forberedelserne starter nærmest, når vi springer ind i det nye år, og jeg ser frem til at have landsholdssvømmerne samlet i længere perioder af gangen, siger Stefan Hansen.

 

Tobias B. Bjerg, Julie Kepp Jensen og Emilie Beckmann repræsenterede Danmark ved VM.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Kvalifikationsperioden til VM på langbane i japanske Fukuoka er fra 1. januar til og med 19. april 2022, mens kvalifikationsperioden til EM på langbane i den italienske hovedstad Rom løber fra 1. april til og med 30. juni. Find eventuelt mere info her.

 

I mandags var Julie Kepp Jensen fra A6/NTC i aktion i VM-finalen i 50m ryg og VM-semifinalerne i 50m fri, mens Tobias B. Bjerg fra Thisted Svømmeklub svømmede VM-semifinale i 50m brystsvømning. Nedenfor kan du læse, hvad de to landsholdssvømmere udtalte i mixed zone umiddelbart efter deres løb.

 

”Svømningen har fungeret ganske godt til VM, og så har det været vendingerne og starterne, som ikke lige har passet. Frem mod sæsonen på langbane er det rart at vide, at det er den del, der har fungeret, for på langbane fylder svømningen mere”, siger Julie Kepp Jensen.

 

”Detaljer er virkelig vigtige – særligt på en kortbanesæson – det har jeg tidligere været god til, og det skal jeg tilbage til. Nu ser jeg frem til at komme godt i gang med den nye sæson i min nye klub og få trænet en masse”, siger Tobias B. Bjerg.

 

Alle VM-resultater kan ses her.

Actionbilleder fra verdensmesterskaberne kan ses på Instagram.


 


Cookieindstillinger