0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Tre svømmere videre til EM-semifinalerne

02-11-2021

Det første indledende afsnit ved EM Kortbane bød på personlige rekorder og flere avancerede til finaleafsnittet tirsdag aften.

Af: Klaus Bach Christensen

Mikkel Gadgaard fra Esbjerg Svømmeklub var første dansker i vandet, da han stillede til start i herrernes 400 meter fri. Han slog ind i tiden 3.42.85 og forbedrede sin personlige rekord på distancen med 0,90 sekund. Det rakte til en 10. plads, og han er dermed andenreserve til aftenens finale, som kun tæller de otte hurtigste herrer.

 

”Jeg er godt tilfreds med mit løb. Jeg føler, at jeg godt kunne have svømmet klogere og dermed have disponeret mine kræfter bedre. Der er potentiale for, at jeg kan forbedre mig yderligere, så jeg holder mig selvfølgelig klar til finalen, hvis det utænkelige skulle ske, at der kommer to afbud,” siger Mikkel Gadgaard.

 

Tur i den havde også EM-debutant Elisabeth Sabroe Ebbesen fra Gentofte Svømmeklub og Julie Kepp Jensen fra A6/NTC i kvindernes 50 meter fri. Med tiden 24.61 forbedrede Elisabeth sin personlige rekord med 0,40 sekund. Julie tilbagelagde de to baner i 24.08, hvilket er personlig rekord med 0,04 sekund. De to svømmere af videre til EM-semifinalerne, der svømmes i aften, som henholdsvis nummer 13 og 4.

 

Også Rasmus Nickelsen fra Helsingør Svømmeklub er videre til aftenens semifinaler i 100 meter butterfly. Rasmus svømmede til formiddag 51.36 og er videre som nummer 15.

 

Clara Rybak-Andersen fra Gentofte Svømmeklub, som var en del af det danske OL-hold i sommer, var i aktion i kvindernes 100 meter brystsvømning. Her svømmede hun 1.07.57 og kunne notere sig for en samlet 29. plads.

 

Aftenens finaleafsnit begynder 16.30 dansk tid.

Yderligere om europamesterskaberne - klik her.


 


Cookieindstillinger