0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Fire dage til OL-start for Danmarks 11 svømmere

20-07-2021

Når OL i svømning begynder på lørdag, følger ni spændingsfyldte konkurrencedage i Tokyo Aquatic Centre.

Af: Klaus Bach Christensen

Pressemeddelelse udsendt tirsdag den 20. juli.

 

På fredag tændes den olympiske flamme, når OL-åbningsceremonien finder sted i Tokyo fra klokken 13.00 dansk tid. Indtrykkene fra ceremonien når kun lige at lægge sig, inden der er fuld fart på svømmekonkurrencerne, der begynder dagen efter og fortsætter frem til den 2. august.

 

- Svømning er en af OL’s største sportsgrene, og endnu en gang kan vi som nation glæde os til at se en række stærke danske svømmere fra flere forskellige træningsmiljøer i de benhårde konkurrencer i det olympiske bassin. Lige fra internationalt rutinerede profiler som Pernille Blume, Jeanette Ottesen og Anton Ørskov til hele syv debuterende OL-svømmere, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach og fortsætter:

 

- Jeg håber, at alle rød-hvide svømmefans vil give svømmerne og trænerne den stærkest mulige opbakning over de ni konkurrencedage i Tokyo Aquatic Centre, så de helt små detaljer og afgørende hundrededele kommer på vores side i konkurrencerne mod resten af verden.  

 

I kvalifikationsperioden lykkedes det 11 svømmere at kvalificere sig til legene, heriblandt Pernille Blume. Den forsvarende olympiske mester i 50 meter fri og OL-bronzevinder i kvinders 4x100 meter holdmedley fra Rio i 2016 ser frem til, at de olympiske konkurrencer endelig begynder.

 

- Jeg går ind til legene med et åbent sind, og jeg vil præstere mit absolut bedste. Det bliver godt endelig at komme i gang efter så mange års træning, og selvom legene bliver med restriktioner, håber jeg, det fortsat bliver fede konkurrencer for os atleter, som har lagt så meget arbejde i at nå hertil. Jeg får mulighed for at overvære en masse svømning, og det bliver stort at se glæden i mange af mine unge landsholdskollegaers øjne, når de hopper i vandet til deres første OL, siger Pernille Blume.

 

Alexander Aslak Nørgaard, som var en af Danmarks VM-finalister ved VM Langbane i 2019, er en af de tre herresvømmere, der skal i aktion i det olympiske bassin. Efter en god træningsperiode føler den 21-årige OL-debutant, at de olympiske lege kommer på det helt rigtige tidspunkt.

 

- Det bliver kæmpestort at skulle repræsentere Danmark ved OL, som bare er større end VM og EM. Der er mange flere, det følger OL, og det motiverer mig for at svømme en kanonhurtig tid og præstere mit bedste. Jeg drømmer om at vinde en OL-medalje, men om det bliver i år, må mine præstationer vise, siger Alexander Aslak Nørgaard.

 

Pernille Blume og Alexander Aslak Nørgaard er to af Danmarks 11 OL-svømmere.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Det danske svømmehold ved OL udgøres af:

 • Anton Ørskov Ipsen, SIGMA Swim, 800 og 1500 meter fri
 • Helena Rosendahl Bach, Holstebro Svømme Club, 1500 meter fri og 200 meter butterfly
 • Signe Bro, Svømmeklubben Triton Ballerup/NTC, 100 meter fri og 4x100 meter fri
 • Alexander Aslak Nørgaard, SIGMA Swim, 800 og 1500 meter fri
 • Pernille Blume, SIGMA Swim, 50 og 100 meter fri samt 4x100 meter fri
 • Emilie Beckmann, Tune I.F./GTI/NTC, 100 meter butterfly og 4x100 meter holdmedley
 • Julie Kepp Jensen, A6/NTC, 50 meter fri og 4x100 meter fri
 • Tobias B. Bjerg, Hørsholm Svømmeforening/NTC, 100 meter brystsvømning
 • Jeanette Ottesen, Farum Svømmeklub, 4x100 meter fri
 • Clara Rybak-Andersen, Gentofte Svømmeklub, 4x100 meter holdmedley
 • Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub, 4x100 meter holdmedley

 

Trænerstab:

 • Lars Green Bach, sportschef
 • Stefan Hansen, landstræner
 • Jonas Lundström, SIGMA Swim
 • Jon Langberg, Det Nationale Træningscenter (NTC)
 • Bo Jacobsen, Esbjerg Svømmeklub
 • Lars Johansen, sportsfysiolog

 

Sådan følges OL i svømning

På den anden side af jorden skal der svømmes om kap om de olympiske medaljer. Tidsforskellen på syv timer betyder, at indledende afsnit kan ses fra 12.00-14.30, mens finaler kan overværes fra 03.30 frem til cirka klokken 06.00 (dansk tid). OL i svømning kan ses på Discovery med et abonnement, og du kan her se en oversigt, der viser, hvornår du kan forvente at se danskere på startskamlerne. Program og resultater kan ses her.

 

På Dansk Svømmeunions platforme følger vi legene, så tæt vi kan. Så gå allerede nu ind og følg med på Facebook og Instagram, hvor I også kan se, hvordan OL-holdet har forberedt sig til legene på precampen i Nagano.

 

Pressehenvendelser under de olympiske lege

Dansk Svømmeunions opfordrer pressen til at henvende sig direkte til kommunikationschef i Team Danmark, Christian Blomgreen på mail: chbl@teamdanmark eller mobil: 26830724 eller sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach på mail: lgb@svoem.dk eller mobil: +818074172216 vedrørende interviews mv.

 

For yderligere spørgsmål kontakt da pressekontakt og kommunikationskonsulent i Dansk Svømmeunion Klaus Bach Christensen på mail: kbc@svoem.dk eller mobil: 28305012.

 


 


Cookieindstillinger