0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Flere OL-udtagelser: Yderligere to danske svømmere skal til OL

06-07-2021

Med dagens udtagelser tæller OL-holdet nu 11 svømmere.

Af: Klaus Bach Christensen

Den 17. juni udtog Danmarks Olympiske Komité (DIF) ni svømmere til OL i Tokyo. I dag har DIF så udtaget yderligere to svømmere, så 11 svømmere i alt skal repræsentere Danmark ved sommerens olympiske lege.

 

Af dagens pressemeddelelse udsendt af DIF fremgår det, at følgende to svømmere er udtaget:

  • Clara Rybak-Andersen, Gentofte Svømmeklub 
  • Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

 

Fra venstre: Karoline Sørensen & Clara Rybak-Andersen.

Foto: Patrick Kraemer og Lars Møller.

 

De to svømmere er udtaget, da Danmark er blevet tilbudt en nationsplads i kvindernes 4x100 meter medley, da et eller flere lande ikke har ønsket at bruge deres respektive nationspladser.

 

- Vi er glade for, at vi får muligheden for at svømme OL-holdkappen. Ved EM på langbane i Budapest var holdkappen utrolig tæt på at kvalificere sig direkte til de olympiske lege, så vi skulle ikke bruge lang betænkningstid på at indstille holdkappen til udtagelse, da kvartetten helt bestemt har niveauet til at være med på det øverste internationale konkurrenceniveau. Selvom OL-deltagelsen for Clara og Karoline først er blevet en realitet i 11. time, befinder de sig et godt sted i forhold til at toppe i Tokyo, da de siden EM har fokuseret på at toppe igen til danmarksmesterskaberne på langbane, der starter 8. juli, siger landstræner i Dansk Svømmeunion Stefan Hansen og afslutter.

 

- Vi ser gode fremtidsperspektiver i holdkappen, som skal svømmes af fire OL-debutanter. Kvartetten har potentiale til at gøre det endnu bedre end i Budapest, og jeg er sikker på, at kvinderne giver de danske svømmefans endnu en underholdende oplevelse.

 

Ved OL skal Karoline Sørensen (rygsvømning) og Clara Rybak-Andersen (brystsvømning) som udgangspunkt svømme kvindernes holdkap i 4x100 meter medley med Emilie Beckmann (butterfly) og Signe Bro (fri). Dermed bliver kvartetten den samme, som deltog i EM-finalen i Budapest tilbage i maj måned.

 

Fra venstre: Signe Bro, Karoline Sørensen, Emilie Beckmann og Clara Rybak-Andersen.

Foto: Patrick Kraemer.

 

Se video og billeder fra dagene, hvor de ni tidligere udtaget OL-svømmere fik udleveret deres OL-tøj her.


 


Cookieindstillinger