0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Danske mestre på langbane skal findes for første gang i to år

05-07-2021

Ædelt DM-metal og internationale kravtider på spil ved DM i svømning.

Af: Klaus Bach Christensen

Fra på torsdag og frem til søndag den 11. juli afholder Dansk Svømmeunion i samarbejde med AGF Svømning DM og DM Junior (DMJ). Danmarksmesterskaberne på langbane foregår i Aarhus Svømmestadions 50 meter bassin og bliver det første af sin slags siden sommeren 2019.

 

- Det glæder mig enormt meget, at vores DM nu er tilbage. Mesterskaber er en vigtig del af svømmesportens DNA, og uden dem mister vi et helt centralt sportsligt mål for den daglige træning og et element i svømmernes personlige udvikling, som svømmesporten bidrager med. Stor tak til AGF Svømning, Aarhus Svømmestadion og Aarhus Kommune for endnu en gang at være vært for DM i svømning. Det er af stor betydning for vores sport, at vi har stærke eventpartnerskaber, der kan skabe gode rammer for svømmerne og klubberne, siger sportschef i Dansk Svømmeunion Lars Green Bach.

 

Stævneansvarlig Torben Kallestrup, der er medlem af stævneudvalget og bestyrelsen i AGF Svømning, siger om afholdelsen:

 

- Vi glæder os over igen at kunne fylde Aarhus Svømmestadion under nogenlunde normale forhold og dermed forhåbentlig give alle - svømmere, trænere, officials og andre frivillige - til dette års DM Langbane og DM Junior Langbane en god oplevelse.

 

Sofus Balladone, AGF Svømning.

 

En af de deltagende herresvømmere er Sofus Balladone fra AGF Svømning. Hjemmebanesvømmeren, der blandt andet tog bronze på 100 meter rygsvømning ved DM på kortbane tilbage i december, ser frem til at svømme et større stævne igen og slutte sæsonen af i bassinet fremfor på en græsplæne.

 

- Der har snart været en periode på tre måneder uden et stort stævne siden Danish Open, så jeg glæder mig til at se, hvad mine holdkammerater og jeg selv kan præstere nedtrappet til DM her i Aarhus. Jeg håber på et godt setup under stævnet, der giver alle svømmere optimale muligheder for at præstere. Et andet håb for dette DM er, at jeg formår at slå mine personlige rekorder og dermed forhåbentligt opnår gode placeringer, siger Sofus Balladone.

 

Den 18-årige svømmer har været en del af AGF, siden han var syv år gammel, og han glæder sig over skulle svømme DM på hjemmebane.

 

- Afholdelsen af DM på Aarhus Svømmestadion giver mig helt klart en større motivation for at konkurrere mod de andre svømmere. Det bliver en god afslutning på sæsonen at svømme et nedtrappet stævne og derefter gå på sommerferie i modsætning til sidste år, hvor der ikke var et stort stævne som sæsonafslutning. I stedet arrangerede vi selv en lille fodboldturnering for lokale svømmere bare for at have noget at afslutte sæsonen med, siger Sofus Balladone.

 

De danske mesterskaber og juniormesterskaber skal følges digitalt via Livetiming

Restriktioner præger fortsat dansk svømmesport, og det bliver derfor ikke muligt at overvære de spændende konkurrencer fra tribunen i Aarhus Svømmestadion. Pladserne er simpelthen forbeholdet mesterskabernes deltagere.

 

Alle løb fra danmarksmesterskaberne kan dog livestreames, og Dansk Svømmeunion opfordrer derfor til at følge med på Livetiming. Det er også muligt at købe appen ”LiveTiming”, som både kan downloades til iPhone og Android. Ligeledes kan du hente appen ”Svømmetider”, hvor du kan se svømmernes personlige tider, rekorder mv.

 

Efter hvert afsnit udarbejder vi hurtigst muligt et samlet klip med dagens begivenheder, som efterfølgende kan ses på Dansk Svømmeunions YouTube-kanal.

 

Endeligt vil vi opfordre interesserede til at følge med på Instagram og Facebook.

 

Yderligere om DM og DM Junior på langbane

Danmarksmesterskaberne afholdes på Aarhus Svømmestadion, F. Vestergaards Gade 5, 8000, og foregår i perioden torsdag den 8. juli til og med søndag den 11. juli.

 

Indledende afsnit starter alle dage klokken 09.00, mens finaleafsnit med A- og B-finaler samt direkte finaleløb alle dage starter 17.30. For DM Junior gælder det, at alle løb svømmes som direkte finaler. Det vil sige, at danske juniormestre kåres efter de indledende løb.

  • Livetiming og livestreaming – klik her
  • Startlister og programmer – klik her
  • Vejledende tidsplaner – klik her
  • Seniorrekorder på langbane – klik her
  • Juniorrekorder på langbane – klik her
  • Kravtider til EM Kortbane – klik her
  • Kravtider til VM Kortbane – klik her
  • Yderligere om danmarksmesterskaberne – klik her

 

Danmarksmesterskaberne afholdes efter myndighedernes gældende retningslinjer for professionel idræt.

 

Registrering af alt presse under stævnet er påkrævet

På grund af coronarestriktionerne skal pressen lade sig registrere hos pressekontakt og kommunikationskonsulent i Dansk Svømmeunion, Klaus Bach Christensen på mail kbc@svoem.dk eller mobil: 28 30 50 12. Er der plads, får pressen herefter adgang til stævnet.

 

Spørgsmål vedrørende DM og DM Junior på langbane bedes rettes til COVID-ansvarlig i Dansk Svømmeunion Thomas Stub på mail ts@svoem.dk eller mobil: 20 62 13 50.


 


Cookieindstillinger