0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Svømmetrænere taler om trivsel i Odense

16-06-2021

Stort engagement blandt landets svømmetrænere til kursusdag om mental sundhed.

Af: Klaus Bach Christensen

42 svømmetrænere og klubchefer fra 23 svømmeklubber har i dag været samlet på Pucken i Odense. Her har de deltaget i et kursus om, hvordan man identificerer og forebygger mistrivsel blandt konkurrencesvømmere.

 

Carsten Hvid Larsen, der er en af forskerne bag SDU-rapporten Trivsel i dansk konkurrencesvømning, har i løbet af dagen præsenteret værktøjer for deltagerne, som de kan bruge til at genkende mistrivsel. Derudover har forskeren givet redskaber, trænerne kan bruge aktivt i deres trivselsarbejde samt anvisninger til, hvordan trænerne skal agere, hvis en svømmer mistrives.

 

- Det var et rigtig godt arrangement, hvor vi kommer ud og får et herligt oplæg med rigtig mange gode pointer. Vi får nogle identifikationsværktøjer, som vi kan gå hjem og kigge på. Så skaber det noget mere opmærksomhed på at identificere mulig mistrivsel, og hvordan vi kan skabe et bedre fundament for god trivsel for dansk svømning og hjemme i klubberne. Det var helt sikkert anbefalelsesværdigt. Det henvender sig til svømmetræneren, de ledende instanser i klubber og til alle dem, som egentlig bare gerne vil have et klubmiljø, hvor der er god trivsel i hverdagen, siger en af kursets deltagere Sofus Beck Hansen fra SIGMA Swim.

 

Simon Brøgger Winther, der er træneruddannelses- og ATK-konsulent i Dansk Svømmeunion, har været med til at sammensætte dagens program. Hans indtryk er, at dagen har været aldeles udbytterigt for de mange deltagende svømmetrænere og klubchefer.

 

- Trænerne har været adskilt på basinkanten længe, så det var rart endelig at kunne samles og få set hinanden i øjnene igen. Engagementet blandt deltagerne var stort, hvilket resulterede i flere lærerige samtaler. Jeg er glad for det store fremmøde og meget tilfreds med materialet, som Carsten Hvid Larsen præsenterede. Det var ligetil og brugbart, hvilket gør det lettere for trænerne at anvende værktøjerne og redskaberne hjemme i deres daglige træningsmiljøer, siger Simon Brøgger Winther. 

 

I fredags påbegyndte arbejdsgruppen for trivsel i dansk konkurrencesvømning sit arbejde. Læs mere om det her.

 


 


Cookieindstillinger