0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Undgå opstartsskader efter den lange coronapause

17-04-2021

Det skal I være opmærksomme på, når I genoptager svømmetræningen.

Af: Klaus Bach Christensen

Siden december har foreningssvømning været tørlagt, men nu lysner det endelig. Den 21. april er det nemlig igen muligt for børn og unge under 18 år og voksne +70 år at komme tilbage i vandet, men meget kan være forandret siden sidste træningspas.

 

Selvom vi ved, at vores medlemsklubber har været dygtige til at holde medlemmerne fysisk aktive med motion på land samt styrke- og mobilitetsøvelser, er det bare ikke det samme som at svømme. Så griber man træningsopstarten forkert an, kan det hurtigt føre til alvorlige skader.

 

Vi opfordrer derfor trænere og svømmere til at være tålmodige og passe på i forbindelse med træningsopstarten. Vores sportsfysiolog Lars Johansen og landstræner Stefan Hansen har sammenfattet et skriv med gode råd til genopstart af svømmetræning i forhold til blandt andet at undgå overbelastningsskader. Materialet kan downloades her.

 

Materialet kan suppleres med Team Danmarks anbefalinger til, hvordan man genoptager træningen efter den lange lockdown. Anbefalingerne er inddelt i emnerne: 

  • Generelle anbefalinger
  • Træning og konkurrence
  • Sportsernæring 

 

Vær opmærksom på det mentale aspekt

Alle svømmesportens aktører har været væk fra bassinet længe, og det kan have stor indflydelse på, hvordan den enkelte vender mentalt tilbage til livet i svømmehallen. Alt er måske ikke som før – hverken for svømmere, trænere eller forældre. Sammen med Mental Motion har vi lavet en video til svømmeretrænere og forældre, hvor sportspsykologisk konsulent Janne R. Mortensen giver gode råd til, hvad den enkelte skal være opmærksom på, når foreningssvømningen starter igen.

 

Landsholdstræner Stefan Hansen og landsholdssvømmerne Signe Bro, Mathias Zander Rysgaard og Emilie Beckmann kommer også med gode råd til, hvordan du passer på dig selv og undgår eventuelle opstartsskader. Se videoen nedenfor.

 

 

Årstiden gør det oplagt at komme i gang med åbent vand

Sidste forår lavede vi et større tema til konkurrencetrænere og konkurrencesvømmere med tips til, hvordan man kommer ordentlig i gang med åbent vand svømning. Skulle sundhedssituationen ændre sig, så indendørs foreningsidræt igen nedlukkes, kan det være en god idé allerede nu at kigge nærmere på de tre artikler her.

  • I gang med åbent vand – klik her
  • Åbent vand for konkurrencetrænere – klik her
  • Åbent vand for konkurrencesvømmere – klik her

 


Cookieindstillinger