0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Børn, unge og ældre kan komme tilbage i vandet fra 21. april

16-04-2021

Vi er glade for, at store dele af foreningssvømningen genåbner men ærgerlige over, at det desværre ikke gælder for alle vores medlemmer.

Af: Klaus Bach Christensen

Fra bassinkanten har vi ligesom alle vores foreninger og medlemmer fulgt de politiske forhandlinger de seneste dage. Der har løbende været positive meldinger, som nu er bekræftet. Fra onsdag den 21. april må foreningssvømning genåbne med et forsamlingsloft på 25 personer for børn og unge under 18 år. Voksne over 70 år må også genoptage vandaktiviteter, dog med et forsamlingsloft på højest 10 personer.

 

- Det er utrolig glædeligt, at foreningssvømningen nu må genåbne. Vores foreninger og medlemmer har været tørlagte i flere måneder, og det er gået hårdt udover foreningernes medlemstal og økonomi, ligesom det har taget hårdt på medlemmernes trivsel og heldbred. Så det er helt afgørende, at mange af vores medlemmer nu kan tilgå foreningslivets stærke fællesskaber igen, siger direktør i Dansk Svømmeunion Merete Riisager.

 

Voksne mellem 18 og 70 år er desværre ikke en del af genåbningsaftalen, og det lægger en dæmper på den ellers gode stemning.

 

- Vi er naturligvis glade på idrættens vegne, men vi har arbejdet på at få alle vores medlemmer tilbage i vandet – også de voksne mellem 18 og 70 år. Det er desværre ikke lykkes, så nu gør vi alt for, at de kan komme i vandet hurtigst muligt. Forhåbentlig senest fra den 6. maj, siger Merete Riisager.

 

Foto: Jesper Westley.

 

Hurtigt overblik over den politiske rammeaftale

  • Der åbnes uden coronapas for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år.
  • Genåbningen for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år omfatter alle idrætsgrene – inkl. svømning - med et forsamlingsloft på 25 personer. 
  • Forsamlingsloftet på 25 personer for idræt for børn og unge omfatter også idrætsaktiviteter, hvor personer over 18 år deltager, hvis disses tilstedeværelse er nødvendig for en forsvarlige afholdelse af aktiviteterne. Dette gælder eksempelvis babysvømning.
  • Indendørs idræt i organiseret regi for personer over 70 år med et forsamlingsloft på 10 personer og krav om coronapas.

 

Mange af landets svømmehaller har været lukket i flere måneder, og vi er i dialog med Danmarks Idrætsforbund og Kommunernes Landsforening omkring åbningen af svømmehallerne. Oplever I som klub udfordringer i den forbindelse, hører vi gerne fra jer på mail: corona@svoem.dk.

 

I de kommende dage følger en konkretisering af de overordnede rammer for genåbningen, og vi vil naturligvis opdatere Vandsportens Corona-regler hurtigst muligt og meddele jer herom.

 

Har din forening coronarelaterede spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os på vores corona-hotline.


 


Cookieindstillinger