0 bestillinger   Nyhedsbreve   Presse   Kontakt   Log ind
       
Aktuelt
Nyheder, aktiviteter, jobbørs...
Klubber
Find adresser, kort rutevejledning...
Discipliner
Svømning, livredning, åbent vand...
Kurser
Kalender, uddannelse, tilmelding...
Redskaber
Blanketter, vejledninger, regler, politikker...
Om unionen
Sektioner & udvalg, historie, facts...

Indendørs idræt skal frem i genåbningskøen, mener de Konservative

22-03-2021

Det Konservative Folkeparti pointerer, at der bør skelnes individuelt mellem de forskellige idrætter.

Af: Klaus Bach Christensen

Folketingets partier mødes i dag på Christiansborg, hvor de skal forhandle om en langsigtet plan for Danmarks genåbning. Flere dele af samfundet er fortsat nedlukket heriblandt indendørs idræt, som Det Konservative Folkeparti vil prioritere højt i dagens forhandlinger.

 

- Vi har et stort ønske om, at indendørs idræt bliver en del af den kommende genåbning. Jeg og mine partikollegaer har flere gange adresseret, at der ikke sker store smitteudbrud i forbindelse med foreningsidræt, og derfor må det være muligt – om ikke andet gradvist – at genåbne eksempelvis foreningssvømning, hvor der ingen fysisk kontakt er mellem deltagerne, og antallet af deltagere løbende kan skaleres, siger Mai Mercado, der er gruppeformand for de Konservative.

 

Foruden at være gruppeformand er Mai Mercado også idrætsordfører, og hun er bekymret for de konsekvenser, som en fortsat nedlukning vil have for foreningslivet og folkesundheden.

 

- Idræt- og foreningslivet mister ikke kun medlemmer, de risikerer også at miste frivillige ildsjæle, der er afgørende for foreningernes aktivitetstilbud. I lang tid har de frivillige kun besvaret coronarelaterede spørgsmål, og mit indtryk er, at de føler sig slidte og vil tilbage til idrætten, som de brænder for, siger Mai Mercado og uddyber:

 

- Flere undersøgelser viser, hvordan hele befolkningens aktivitetsniveau er dalet under nedlukningerne. Samtidig ved vi, at der er flere, der dyrker idræt indendørs end udendørs, så en stor del af befolkningen har lige nu ikke mulighed for at dyrke deres idræt. Det skal vi have dem til, så vi kan vende den negative udvikling, og vi går derfor til forhandlingerne med et ønske om, at indendørs idræt får lov at genåbne hurtigst muligt i en eller anden grad.

 

Mai Mercado gruppeformand og idrætsordfører, Det Konservative Folkeparti.

Foto: Steen Brogaard.

 

Når partilederne senere i dag påbegynder forhandlingerne, står en genåbning af indendørs idrætter altså højt på de Konservatives prioriteringsliste. Partiet har nemlig stor forståelse for, at de indendørs idrætter føler sig forbigået og hægtet af i de tidligere genåbninger. 

 

- Smitteberegningerne kan være svære at forstå, for hvordan kan det være mindre farligt at spille en fodboldkamp udendørs end at svømme med afstand til hinanden i klorvand? Vi har brug for at kickstarte foreningsidrætten for både foreningernes og medlemmernes skyld. Det behøver ikke at være en fuld genåbning, men små skridt vil vi også være tilfredse med, siger Mai Mercado.

 

Læs også: SF ser positivt på en snarlig genåbning af indeidrætten for børn og unge.

 

Gruppeformanden for det Konservative Folkeparti udtrykker til slut også bekymring for, at nedlukningen af foreningssvømning ikke ligefrem forbereder børn, unge og voksne til en sommerferie, der muligvis igen skal tilbringes ved landets strande.


 


Cookieindstillinger